Hlavní obsah

Colours hlásí sedmnáct nezávislých

Novinky, Stanislav Dvořák

Další kapely, tentokrát hlavně z alternativních vod, si do programu připsal festival Colours of Ostrava, který proběhne od 14. do 17. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic.

Foto: Colours.cz

Zpěvačka Brodka

Článek

Výběr neokoukaných interpretů proběhl pod dramaturgickým vedením magazínu Full Moon, a proto vystoupí na stejnojmenné scéně. Jsou to B4, Brodka (Polsko), Děti mezi reprákama, HRTL, Kittchen, Lazer Viking vs. Sabrehart, Metronome Blues, Mueran Humanos (Argentina), Nauzea Orchestra, Ospalý pohyb, Please the Trees, Sacri Cuori (Itálie), Syny (Polsko), The Ills, Veena, Zu (Itálie) a vítěz soutěže 1Band2Play (bude oznámen 28. května).

Jednou z tajných hvězd festivalu bude podle šéfredaktora magazínu Michala Pařízka polská zpěvačka Brodka: „Její vystoupení na festivalu Eurosonic Noorderslag bylo úchvatné. Brodka v květnu vydává album Clashes, u kterého si snadno vzpomenete na jména jako Bat for Lashes nebo Anna Calvi. Brodka je ale určitě nenapodobuje, pouze stojí hrdě vedle nich.“

Foto: Colours.cz

Sacri Cuori

Italští Sacri Cuori se inspirovali žánrem americana, alternativní hip-hop přivezou z Polska Syny a nejhlasitější prý budou italští instrumentální Zu, kteří spolupracují třeba s Mikem Pattonem, Melvins a Sonic Youth.

Foto: Colours.cz

Italská skupina Zu

„Jejich vystoupení asi nebude pro každého, ale titul nejhlasitější kapely festivalu bude v dobrých rukou,“ dodal Pařízek, který upozornil také na písničkáře, který si říká Kittchen. „Tento osmdesátiminutový koncert bude jeden z vrcholů programu, Kittchen v sedmičlenné sestavě doprovodí dánský němý film Výlet na Mars.“

Hlavními zahraničními hvězdami Colours jsou již dříve ohlášení Underworld, Tame Impala, Of Monsters and Men, M83, Passenger, Thievery Corporation, ANOHNI či The Vaccines.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám