Hlavní obsah

Cannes uvede filmy Allena, Jarmusche i Almodóvara

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý filmový festival v Cannes letos zahájí projekce snímku Woodyho Allena Café Society. Festival proběhne 11. až 22. května.

Foto: Profimedia.cz

Jim Jarmusch

Článek

Svá nová díla představí v Cannes také Ken Loach, Sean Penn, Jim Jarmusch či Pedro Almodóvar.

Ken Loach představí film I, Daniel Blake, Sean Penn film The Last Face a Pedro Almodóvar přijíždí s titulem Julieta, aby se ucházel o prestižní Zlatou palmu. Belgičtí sourozenci Jean-Pierre a Luc Dardennovi, kteří už v Cannes cenu získali v letech 1999 a 2005, jsou znovu ve výběru s filmem The Unknown Girl.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

Režisér Jeff Nichols přijíždí s historickým dramatem Loving, jež vypráví o zakázané lásce mezi bílými a černými ve Virginii padesátých let. Jim Jarmusch natočil film Paterson, kde si Adam Driver zahrál řidiče autobusu s duší básníka. Dokument o rockovém bouřlivákovi Iggy Popovi s názvem Gimme Danger natočil rovněž Jarmusch a na festivalu byl zařazen do půlnočních projekcí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Iggy Pop vystoupil na devátém ročníku festivalu Colours of Ostrava.

Na programu je i film Stevena Spielberga The BFG, Money Monster Jodie Fosterové, Elle Paula Verhoevena a Agasshi jihokorejského režiséra Park Chan-Wooka.

Reklama

Výběr článků

Načítám