Hlavní obsah

Krtek v Drážďanech

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dirigent Johannes Wulff-Woesten spolu se Saským státním orchestrem uspořádali v neděli koncert ve Státní opeře Semperoper v Drážďanech.

Foto: archív Vadima Petrova

Hudební skladatel, klavírista a hudební pedagog Vadim Petrov

Článek

Dirigent upravil melodie z filmového krtka pro velký symfonický orchestr. Státní opera byla vyprodána a celým koncertem, který byl pořádán pro dospělé i malé posluchače, provázela pohádková postavička krtka Zdeňka Milera.

I ty nejmenší zaujaly známé melodie Vadima Petrova původně komponované pro animovaný seriál. Propojeny byly s díly dvou českých velikánů Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany, což působilo přirozeně, harmonicky a hravě. Postavička krtka tak přiblížila malým posluchačům i Slovanské tance a Vltavu.

Závěrem zazněly aplaus a přídavky. „Vím, že Zdeněk Miler se se mnou dnes těší z našeho úspěchu. Zároveň jsem šťastný, že hudba je natolik nosná, že ji lze provést i s velkým symfonickým orchestrem pro dospělé posluchače,“ uvedl Petrov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám