Hlavní obsah

ČT bude vysílat nový diskusní pořad Souvislosti

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy 6. dubna začne program ČT 2 vysílat živě ve 22.20 diskusní týdeník nazvaný Souvislosti. Moderátorem se stane Jan Pokorný, který je znám jako dlouholetý šéfredaktor Českého rozhlasu-Radiožurnálu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Pokorný

Článek

Novinku oznámil na středečním zasedání Rady České televize generální ředitel Petr Dvořák. Pořad se hodlá zabývat různými společenskými tématy, domácími i celosvětovými, nahlíženými z nejrůznějších úhlů pohledu. Debatovat o nich budou odborníci z řad vědců a intelektuálů.

„Chceme nabízet témata, která v danou chvíli rezonují, chceme jít do hloubky k příčinám fenoménů, které budeme nahlížet často z netradičních úhlů pohledu a v souvislostech, které nejsou na první pohled zřejmé,“ sdělil k novému pořadu jeho kreativní producent Patrick Diviš.

Tématem prvních dílů bude například otázka vztahu demokracie a svobody v kontextu posilování populistických politických uskupení ve svobodných volbách ve střední Evropě nebo otázka dalšího vývoje evropského společenství vzhledem k diskutovaným „exitům“ z Evropské unie.

Diváci budou před, během i po vysílání vyzváni k diskuzi na sociálních sítích. V průběhu vysílání pak mají být zajímavé a relevantní pohledy a otázky z webu zasílány přímo moderátorovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám