Hlavní obsah

Filmové premiéry: Série Divergence: Aliance, Grimsby, Už je tady zase!,Rudý kapitán a Deník komorné

Právo, VěraMíšková

S filmem Série Divergence: Aliance se znovu ocitneme v postapokalyptické budoucnosti, mezi obyvateli Chicaga, obehnaného již 200 let zdí. Sacha Baron Cohen – tvůrce postav Borata, Bruna a Aliho G – se vrací ve filmu Grimsby s novou postavou Nobbym. Už je tady zase! je satirický film, který vychází předpokladu, že Hitler nezemřel, jen usnul a probouzí se v současném Německu. Thriller Rudý kapitán pátrá po sadistickém vyšetřovateli StB. Podle předlohy Octavea Mirbeaua vznikl film Deník komorné.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 10. týden

Článek

Série Divergence: Aliance

Série Divergence Aliance

Systém frakcí je kompletně rozvrácený, rozhoří se souboj mezi jednotlivými vůdci toužícími po moci, ale všichni ve skutečnosti touží po jediném – po pomstě. A svět za plotem obklopujícím celé město se zdá ještě nemilosrdnější. Pokud však Tris chce ochránit své blízké, musí se vydat právě za hranice svého rodného Chicaga. A zde odhalí tajemství, které je ještě více šokující, než čekala...

Série Divergence: Aliance, USA 2016, akční sci-fi, 120 min., režie: Robert Schwentke, hrají: Shailene Woodleyová.

Grimsby

Grimsby

Nobby má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni, kterou nade vše miluje. Chybí mu jediné: mladší bratr Sebastian, kterého už 28 let marně hledá. Po shledání, během kterého Nobby nedopatřením zničí Sebastianovi celý život a společně jsou nuceni uprchnout, odhalí dvojice plán na zničení světa. Aby zachránil lidstvo a svého bratra, musí se Nobby vydat na nebezpečnou misi a z roztomilého idiota se proměnit ve špičkového agenta.

Grimsby USA 2016, komedie, 82 min., režie: Louis Leterrier, hrají: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Penélope Cruzová, Daniel Westwood, Annabelle Wallisová a další.

Už je tady zase!

Už je tady zas

Hitler se sedmdesát let po válce překvapeně probouzí v dnešním Berlíně a zjišťuje, že válka skončila porážkou, jeho politická strana neexistuje a v Německu místo něj vládne jakási Angela Merkelová. Hitler se však velmi rychle rozkoukává, navazuje kontakt s obyvateli dnešního Berlína a novou kariéru začíná v pro něj dosud neznámém světě televize...

Už je tady zase!, Německo 2015, satira, 106 min., režie: David Wnendt, hrají: Oliver Masucci, Fabian Busch, Christoph Maria Herbst, Katja Riemannová a další.

Rudý kapitán

Rudý kapitán

V roce 1992 se mladý detektiv Richard Krauz dostává k případu mrtvoly bývalého kostelníka Kloknera, vykopané z hrobu - s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jejichž základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává hledat muže, ke kterému vedou stopy.

Rudý kapitán, ČR/ SR/ Polsko 2016, krimi thriller, 115 min., režie: Michal Kollár, hrají: Oldřich Kaiser, Maciej Stuhr, Martin Finger, Michal Suchánek a další.

Deník komorné

Deník komorné

Ambiciózní a krásná pokojská Célestine přijíždí na přelomu 19. a 20. století pracovat na francouzský venkov pro zámožnou rodinu Lanlairových. Musí se vyrovnat jak se sexuálními návrhy svého pána, tak i s nevrlou paní domu, která vládne v domácnosti pevnou rukou. Zároveň je ale fascinována tajuplným zahradníkem Josephem.

Deník komorné, Francie/ Belgie 2015, drama, 96 min., režie: Benoit Jacquot, hrají: Léa Seydouxová, Vincent Lindon, Clotilde Molletová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám