Hlavní obsah

Karel Gott prodělal poslední chemoterapii

Zpěvák Karel Gott v minulém týdnu prodělal poslední chemoterapii. Podle průběžných výsledků nádorové onemocnění ustoupilo. Šestasedmdesátiletého zpěváka ještě za dva týdny čeká závěrečné vyšetření, které potvrdí, zda onemocnění zcela vymizelo. Ve středu to sdělila jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott by rád ve Státní opeře byl.

Článek

Lékaři začátkem loňského listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, kterou zpěvák podstoupil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. V minulém týdnu pak prodělal šestou chemoterapii, která byla poslední.

Gott v prohlášení poděkoval lékařům a personálu Všeobecné fakultní nemocnice, kteří se o něj starali. "Rovněž děkuji všem přátelům a příznivcům za povzbudivá přání, která mi po celou dobu mé nemoci velmi pomáhají. V příštích měsících mě čeká plánovaná a velmi důležitá rekonvalescence po náročné léčbě. Během následujících měsíců budu mít dost času přemýšlet a vymýšlet, čím bych mohl své příznivce ještě potěšit," uvedl Gott. Dodal také, že celou léčbu zvládl díky velké podpoře rodiny, hlavně manželky Ivany.

Absolutní slavík  2015

Gott v loňském roce získal počtyřicáté Zlatého slavíka, současně se stal Absolutním slavíkem 2015 a dostal i speciálního Platinového slavíka. Populární zpěvák musel kvůli onemocnění zrušit naplánované koncerty. Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přáli známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, které také bojují s rakovinou.

Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje od 50. let.

Reklama

Související témata:

Související články

Karla Gotta propustili z nemocnice

Lékaři v úterý propustili Karla Gotta ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde zahájil léčbu zhoubného nádorového onemocnění mízních uzlin. Zpěvák...

Výběr článků

Načítám