Hlavní obsah

Hledá se Elvis, B.B. King i Cash do seriálu o kořenech rokenrolu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový hraný seriál o kořenech rokenrolu chystají v Americe. Odehrává se v 50. letech a hledají do něj talentované mladé herce pro role Elvise Presleyho, Johnnyho Cashe, Jerryho Lee Lewise, B.B. Kinga či Carla Perkinse.

Foto: Profimedia.cz

B.B. King

Článek

CMT chystá seriál společně s Thinkfactory Media. Je založen na muzikálu Million Dollar Quartet. Miliónovým kvartetem se v tomto případě myslí Presley, Cash, Lewis a Perkins, kteří spolu jamovali v prosinci 1956. Scénář si bude všímat nejen hudby, ale i politického pozadí v době plné nepokojů a sílícího hnutí za lidská práva.

Od 3. února začínají castingy na role hvězd přímo ve škole, kam chodil „King“ Elvis Presley (Humes Preparatory Academy Middle School). Jeho popularita je neuvěřitelná. Je už desítky let mrtvý, ale stále se skvěle prodávají  jeho klasické hity a vznikají i nové verze. Orchestrální coververze pod názvem If I Can Dream se dokonce loni dostaly do TOP 10 nejprodávanějších alb ve Velké Británii.

Foto: Profimedia.cz

Elvis Presley

„Kvartet za milión dolarů zachytí nejslavnější okamžiky Memphisu, které vedly ke zrodu největší události v pop kultuře 20. století, zrození rokenrolu,” uvedl šéf CMT Brian Philips.

„Jsme nadšení, že můžeme spolupracovat s CMT, když teď vstoupili do oblasti hraného seriálu,” řekl zakladatel Thinkfactory Media Leslie Greif, který bude výkonným producentem seriálu. „Seriál Kvartet za milión dolarů je perfektně vhodný pro CMT díky hlubokému vztahu ke country a Nashvillu.”

Jedná se o druhý seriál ohlášený CMT na tento rok. Natáčet se bude v Memphisu v nejbližších měsících.

Reklama

Výběr článků

Načítám