Hlavní obsah

Trapný padesátky budou komedie, slibuje ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál o třech ženách, které se vyrovnávají se stárnutím, točí režisér Michal Vajdička, umělecký šéf Dejvického divadla, podle scénáře Ireny Obermannové. Podle České televize půjde o komedii.

Foto: Česká televize

Zleva: Pavla Tomicová, Alena Mihulová a Klára Melíšková

Článek

V hlavních rolích se představí Alena Mihulová, Klára Melíšková a Pavla Tomicová. Zatímco zneuznaná sochařka Ema (Tomicová) nemá ani korunu, bývalá televizní „rosnička“ Mia (Melíšková) sice hladem netrpí, ale nedovede si přiznat, že její sláva skončila. Anči (Mihulová) zase věřila, že našla ideálního manžela, ale skončilo to rozvodem.

„Anička ze začátku vypadá jako hospodyňka z reklamy na kypřicí prášek. Na konci je z ní ale silná žena pevně stojící na vlastních nohách. To je pro mě nejsilnější motiv celého jejího příběhu. A pro mě je to důvod dát do postavy ze sebe co nejvíce,“ řekla herečka, která obdržela za film Domácí péče cenu mezinárodního filmového festivalu v americkém Palm Springs i nominaci na Českého lva.

Foto: ČT

Klára Melíšková a Alena Mihulová

„Párkrát jsem si připadala jako trapná padesátka – nejdřív jsem se lekla a pak jsem si řekla – tak ať! To je ono! Užiju si to. A jak už je mým zvykem, napsala jsem o tom. Jednotlivé příběhy jsou odposlouchané od mých vrstevnic, které byly z toho nápadu nadšené,“ uvedla autorka scénáře.

Kreativní producentka České televize Alena Müllerová dodala: „Ženy středního věku jsou dnes mnohem mladší a přitažlivější, než tomu bylo dříve. Jen to ještě není všeobecně známo. A právě kvůli tomu vzniká náš provokativní seriál.“

Kromě protagonistek v seriálu vystupuje „sympatický popletený majitel kavárny” nebo „nerudný majitel domu” a klavírista. Toho hraje muzikant a skladatel Emil Viklický, pozorovatel a glosátor útrap všech zúčastněných.

Reklama

Výběr článků

Načítám