Hlavní obsah

Belmondo natočil dokument o své kariéře

Francouzský herec Jean-Paul Belmondo natočil s pomocí svého syna Paula dokumentární film o své úspěšné filmové kariéře. Snímek Belmondo par Belmondo (Belmondo Belmondem) je postaven na rozhovorech otce a syna v místech, kde umělec točil některé své nejslavnější filmy. Uvedl to týdeník Le Point, kterému dvaaosmdesátiletý Belmondo poskytl rozhovor.

Článek

Belmondo se vrací po delší době na veřejnost „zestárlý, změněný, ale stále usměvavý a bystrý”, uvedl list. Herec podle něj stále pomalu překonává dopady mozkové mrtvice, která ho postihla v roce 2001. Fanoušci ho nyní uvidí nejen v dokumentu, ale i v živém výstupu v televizi před premiérou snímku začátkem ledna.

„O svém životě jsem nikdy žádný dokument dělat nechtěl. Udělal jsem to, protože jde o syna. Udělali jsme to jako rozhovor. S nikým jiným by to nešlo. Jen on to mohl udělat,” vysvětlil Belmondo. Řekl, že při natáčení měl zvlášť hezké pocity v Brazílii, kde kdysi točil film Muž z Ria. Při natáčení dokumentu se setkal i s některými bývalými kolegy a kolegyněmi, například Ursulou Andressovou.

Na otázku, v čem by si ho lidé měli brát za vzor, odpověděl, že v pracovitosti. „Otec mi říkával: chlapče, pracuj, pracuj, pracuj! A já pracoval. Hrál jsem deset let v divadle. Nebylo to snadné. Lidé si myslí, že úspěch přišel jen tak. Nikoli, hodně jsem pracoval,” zdůraznil slavný divadelní a filmový herec.

Belmondo v květnu 2011 obdržel na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo. Herec, který se delší dobu potýká se zdravotními problémy a zatím poslední film natočil v roce 2008 (Muž a jeho pes), si tehdy došel s pomocí hole pro ocenění osobně. „Milujeme tě, Bebeli!” volali na něho fandové jeho nejznámější přezdívkou. Příští rok se podle francouzského filmového webu Allocine Belmondo také objeví v komedii Bandits manchots v režii Clauda Lelouche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám