Hlavní obsah

Filmové premiéry: Star Wars: Síla se probouzí, Milenci těch druhých a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají svátek všichni fanoušci Star Wars: díl s podtitulem Síla se probouzí je tady. Pro milovníky amerických komedií jsou Milenci těch druhých. Láska z Khon Kaen je thajské drama o poznávání světa i sebe sama. Dokument o smrti, umírání a o dvou (ne)možnostech posmrtné existence se jmenuje Opuštěný vesmír.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 46. týden

Článek

Star Wars: Síla se probouzí

Trailer k filmu Star Wars: Síla se probouzí

Další díl Hvězdných válek, tentokrát pod novou producentskou hlavičkou i režisérskou taktovkou: George Lucas prodal v roce 2012 práva za více než 4 miliardy dolarů studiu Disney, které se rozhodlo dosavadních šest epizod završit novou trojicí: po té nynější, Síla se probouzí, přijde druhá v roce 2017, poslední roku 2019.  Režie se ujal J. J. Abrams, který má na kontě například Mission Impossible III nebo Star Trek: Do temnoty.

Star Wars: Síla se probouzí, USA 2015, akční sci-fi, 136 min., režie: J. J. Abrams, hrají: Harrison Ford, Carrie Fisherová, Mark Hammil a další.

Milenci těch druhých

Trailer k filmu Milenci těch druhých

Jake a Lainey spolu na univerzitě zažili první sexuální zkušenost. O deset let později se náhodou setkají a zjišťují, že se jim ve vztazích moc nedaří. Zatímco Jake je sukničkář a záletník, Lainey je neustále zraňovanou a zrazovanou kráskou. Proto se domluví a uzavřou mezi sebou přátelskou dohodu o vzájemné pomoci při hledání šťastného partnerství.

Milenci těch druhých, USA 2015, komedie, 101 min., režie: Leslye Headlandová, hrají: Jason Sudeikis, Alison Brie, Natasha Lyonne, Adam Scott a další.

Láska z Khon Kaen

Trailer k filmu Láska z Khon Kaen

Vojáci trpící tajemnou spavou nemocí jsou přemístěni do provizorní nemocnice v bývalé škole. Na tomto místě plném vzpomínek zažije mnoho překvapení Jenjira, žena v domácnosti a dobrovolnice, která dohlíží na Itta, pohledného vojáka, k němuž nechodí na návštěvu žádní příbuzní. Spřátelí se s Keng, mladou ženou, která funguje jako médium a své psychické síly využívá ke zprostředkování komunikace mezi muži v kómatu a jejich nejbližšími...

Láska z Khon Kaen, Thajsko 2015, drama, 122 min., režie: Apichatpong Veerasethakul, hrají: Jenjira Pongpasová, Banlop Lomnoi a další.

Opuštěný vesmír

V prvním pohledu se podíváme na současné poznatky vědy, které dnes nevylučují „zatím" nedefinovanou formu přetrvání lidské podstaty i po fyzické smrti. Ve druhém pak na osobní zážitky se smrtí, s tím, jak se s koncem života a tím co pak bude, nebo nebude, vyrovnávají známé osobnosti uměleckého světa.

Opuštěný vesmír, Česko 2015, dokument, 70 min., režie: Peter Hledík, účinkují: Michal Viewegh, Jan Kačer, Jiří Grygar, Karol Sidon a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám