Hlavní obsah

Kabát je pětiplatinový

Právo, Jaroslav Špulák

Těsně před začátkem úterního koncertu v beznadějně vyprodané pražské O2 areně obdržela rocková skupina Kabát pětiplatinové album za prodej svého letošního počinu Do pekla/do nebe. Prodala ho již více než padesát tisíc kusů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kabát prodal již více než padesát tisíc kusů posledního alba.

Článek

Pražský vánoční koncert potom navázal na úspěšné jarní turné kapely. Zaznělo několik písniček z nové desky (Bang!, Valkýra, Western Boogie, Myslivecký ples, Pakliže aj.) a přirozeně došlo i na největší hity z celé kariéry Kabátu (Burlaci, Šaman, Óda na konopí, Žízeň, Go Satane Go, V pekle sudy válej aj.). Vystoupení trvalo bezmála dvě hodiny, přičemž došlo i na v O2 areně neobvyklou akustickou situaci.

Zpěváku Josefu Vojtkovi bylo totiž rozumět každičké slovo a zvuk jednotlivých nástrojů byl patrný a čitelný. Zásluhu na tom má špičková zvuková aparatura, kterou Kabát na koncert použil. S jejím provozem pomáhají kapele technici, kteří se starají o aparaturu německých Rammstein.

Spád koncertu narušil jen drobný technický problém s nástrojovou aparaturou kytaristy Oty Váni, který byl ale brzy zažehnán a program spěl do gradujícího finále.

V pátek vystoupí Kabát v brněnském Sono Centru.

Reklama

Výběr článků

Načítám