Hlavní obsah

Dan Bárta natáčel klip s orlem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejuznávanějších českých zpěváků natáčel klip k titulní písni alba Maratonika v sychravém podzimním počasí. Dana Bártu v minimalistickém videu doprovází majestátní orel skalní, poraněný dráty elektrického vedení.

Dan Bárta s orlem

Článek

Text písně napsala Danova manželka Alžběta Plívová. Jeho hlavní hvězdou se stal orel, který vzbuzoval respekt celého štábu.

„Jeho zobák se občas vyskytl velmi blízko mého bdělého oka, ale byl jsem upozorněn, že jeho hlavní zbraní jsou pařáty, prý má zobák uzpůsobený jinak než papouščí kleště nebo datlí dláto, takže jsem byl o trochu klidnější. Nejsem nijaký sekáč v manipulaci se zvířaty, takže se dodatečně omlouvám všemu sokolnictví i jejich ptactvu za ne úplně vodorovné předloktí. Ale čtyři kila živé váhy mne, slabého zpěváka, snad omlouvají,“ řekl zpěvák.

Dan Bárta v klipu

Režie videoklipu se chopil Zdeněk Suchý, kterého s Danem pojí mnoholetá spolupráce. „Se Sucháčem dělám už spousty let, točil už klip Slepej, mladej, mrtvej pro skupinu Alice, Život je jen náhoda pro Die El. Eleffant?!, Slim Jima pro Sexy Dancers nebo Pohodlnýho pro J. A. R. Jen v Illustratosféře jsme se ještě nepropojili. Takže až teď. A moc nám pomohla Monika Kristlová s produkcí,“ dodal Dan Bárta.

Zpěvák, který začínal v rockové Alici, a spolupracoval také s legendárními J.A.R. nebo Sexy Dancers, se v posledních letech věnuje skupině Illustratosphere, která je na turné První fyftýn. Jeho součástí bude i vánoční koncert v pražském Divadle Archa. Tam bude mít nový videoklip premiéru. Bárta je také spoluautorem publikací o vážkách a studuje na vysoké škole aplikovanou ekologii.

Reklama

Výběr článků

Načítám