Hlavní obsah

Členové skupiny Eagles of Death Metal jsou v pořádku, manažer zemřel

Právo, Jaroslav Špulák

Členové americké rockové skupiny Eagles of Death Metal, při jejímž vystoupení došlo v pátek v noci v hudebním klubu Bataclan v Paříži k teroristickému úroku, jsou v pořádku. Zabit byl ale manažer pro merchandise Nick Alexander.

Foto: Reuters

Pařížský koncert kapely Eagles of death metal těsně před tragickým útokem

Článek

Jak uvedla matka Jesseho Hughese, jednoho ze dvou hlavních členů Eagles of Death Metal, podařilo se mu z pódia odejít a neutrpěl žádné zranění. Je však velmi rozrušený a v šoku. Druhý ze spoluzakladatelů kapely, Josh Homme, pro jiné pracovní povinnosti v Paříži nebyl. Podle mluvčí kapely jsou v pořádku i další muzikanti.

Francouzská skupina Red Lemons prostřednictvím sociální sítě informovala, že všichni členové Eagles of Death Metal spolu se snoubenkou Hughese, která byla v sále také, jsou naživu a úspěšně unikli z objektu.

Eagles of Death Metal později také na své oficiální stránce na Facebooku napsali, že se stále snaží zajistit bezpečnost pro všechny členy skupiny a štábu. „Naše myšlenky jsou se všemi, které tato tragická událost zasáhla,“ dodali.

Byl velkorysý a zábavný

Oficiální počet obětí zůstává 129, napsala BBC s odvoláním na pařížské nemocnice. Nepotvrdila se tak informace agentury AFP, která v neděli večer napsala, že svým zraněním v nemocnici podlehli další tři lidé. Zabit byl přímo v klubu Bataclan.

„S velkým smutkem můžeme potvrdit, že náš milovaný Nick přišel o život v Bataclanu v pátek v noci,“ napsala v prohlášení jeho rodina. „Nebyl to jen bratr, syn a strýc, byl to náš přítel. Velkorysý, zábavný, loajální.“

Alexanderova přítelkyně Polina Buckleyová nejprve v sobotu ráno napsala na Twitter, že se ho snaží po incidentu najít. Později jenom konstatovala: „Ty jsi vždy byl a budeš láskou mého života, Nicku Alexandře.“

Reklama

Výběr článků

Načítám