Hlavní obsah

Česká televize dostala za scénku s hranolky pokutu 350 tisíc

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila ve čtvrtek České televizi pokutu 350 tisíc korun za porušení mediálního zákona v pořadu Hokejové poledne odvysílaném letos 7. května na programu ČT sport.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova České televize na Kavčích horách

Článek

Finanční trest je za nevhodnou propagaci značky McDonald´s, která nejenže nesouvisela s obsahem pořadu, ale byla navíc nepatřičně prezentovaná, protože ve studiu se při přímém přenosu a moderování zpravidla jídlo nekonzumuje.

Součástí Hokejového poledne byly komentátorské vstupy z improvizovaného studia MS v ledním hokeji v tzv. fanzóně Galerie Harfa. Jeden byl pojat jako scénka, spočívající v prvotní absenci moderátora ve studiu, který vzápětí vyšel ze stanu s rychlým občerstvením a nesl podnos s hamburgerem, sendvičem a hranolky.

Poté, co prošel kolem stěny s logem firmy, dostal se do studia a položil podnos s občerstvením na stolek před sebou a během vysílání s jídlem před kamerou různě manipuloval a nabízel ho kolegům ve studiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám