Hlavní obsah

Vyšel čtvrtý díl Milénia. Na knihu se stála fronta už o půlnoci

Právo, Lucie Zelinková

Nejočekávanější knižní titul letošního roku, čtvrté, volně navazující pokračování krimisérie Milénium Stiega Larssona, dorazilo na pulty knihkupectví. Dívka v pavoučí síti vyšla ve čtvrtek 27. srpna zároveň v 25 zemích světa, a to v nákladu 2,7 miliónu výtisků. U nás si první knihy mohli čtenáři koupit už několik minut po půlnoci. Vydání provázely slavnostní akce v Praze a v Brně.

Foto: Lenka Kowařowská

V Praze knihu pokřtili Petra Nečková z nakladatelství Host a Dušan Murčo z knihkupectví Martinus.cz.

Článek

Knihkupectví Martinus.cz v Praze uspořádalo promítání švédské verze filmu, první veřejné čtení a o půlnoci už stáli lidé frontu na čerstvě vytištěné knihy.

„Podařilo se nám propojit knižní a filmové fanoušky série. Přestože od vydání předchozích dílů uplynulo už deset let, zájem o knihu je velký,“ uvedl manažer knihkupectví Dušan Murčo. Během noci se tak prodalo několik desítek knih nedočkavým fanouškům.

Autorem knihy je spisovatel David Lagercrantz. Ten se Larssonem nedopsaným románem pouze inspiroval. K vydání uvedl, že má z prodejů a reakcí fanoušků Milénia obavy. První kritiky však ukazují, že kniha má celosvětově namířeno k prvním příčkám žebříčků bestsellerů. Předchozích tří dílů se celosvětově prodalo více než 80 miliónů výtisků.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám