Hlavní obsah

V Praze se chystá muzikál Romeo a Julie

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helena Vondráčková, Bára Basiková, Jitka Čvančarová, Leona Machálková, Kamil Střihavka, Petr Kolář a další hvězdy se objeví v české verzi muzikálu Gérarda Presgurvice Romeo a Julie, který bude mít premiéry 25. a 26. září v pražském Fóru Karlín. Nový prostor, který má více než 1400 míst, konkuruje největším pražským muzikálovým scénám.

Foto: Produkce muzikálu Romeo a Julie

Zleva Leona Machálková, Jitka Čvančarová a Helena Vondráčková jsou hvězdami české verze muzikálu Gérarda Presgurvice Romeo a Julie.

Článek

Světová premiéra Romea a Julie se konala v roce 2001 v Paříži a muzikál se hned rozběhl po světě. Hrál se ve Švýcarsku, v Kanadě, Anglii, Japonsku, Číně, Soulu, Budapešti, Moskvě i ve Vídni.

Před dvěma lety ho na bratislavské Nové scéně uvedl choreograf Ján Ďurovčík. V Praze ho připravuje režisér a choreograf Libor Vaculík.

„Setkávám se s tím krásným příběhem již počtvrté, předtím to bylo dvakrát v baletu Sergeje Prokofjeva a jednou v opeře Charlese Gounoda. Silné téma má co říci i dnešní mladé generaci, pro niž je muzikálová forma příběhu přístupnější než opera nebo balet,“ říká Vaculík.

„Téma je zajímavé samo o sobě, hudba je krásná, stejně jako tanec, který bude vzhledem k profesi Libora Vaculíka jistě náročný. Na zahajovací zkoušce ale vládla velice příjemná atmosféra, takže se těším,“ řekla po prvním dnu zkoušek Helena Vondráčková, která v alternaci s Radkou Fišarovou vytvoří postavu Chůvy.

V titulní milenecké dvojici se představí mladí zpěváci, kteří už mají za sebou první muzikálové zkušenosti.

Náročným tříkolovým konkurzem prošli vítězně Romeové Štěpán Klouček, Vojtěch Drahokoupil, Marek Kolář a Petr Ryšavý a Julie Andrea Gabrišová, Vladimíra Skalová a Tereza Navrátilová. Muzikál pokřtil svůj první videoklip Berem svět, jakej je s nejslavnější písní Le roi de monde. Jeho kmotrem se stal hudebník a moderátor Karel Šíp.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám