Hlavní obsah

Muzikál Romeo a Julie s hvězdným obsazením

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helena Vondráčková, Bára Basiková, Jitka Čvančarová, Leona Machálková, Radka Fišarová, Kamil Střihavka, Petr Kolář a Zbyněk Fric jsou hvězdami české verze francouzského muzikálu Gérarda Presgurvica Romeo a Julie, který bude mít v režii Libora Vaculíka premiéry 25. a 26. září v pražském Fóru Karlín.

Foto: Produkce muzikálu Romeo a Julie

Videoklip s písničkou Le roi de monde (Králové světa) pokřtil Karel Šíp spolu s hvězdami české inscenace muzikálu Romeo a Julie.

Článek

Láska dvou veronských milenců ze znepřátelených rodů prošla od nejslavnějšího zpracování v podobě tragédie Williama Shakespeara mnoha úpravami. „Setkávám se s tímto krásným příběhem již počtvrté, dvakrát v baletu Sergeje Prokofjeva a jednou v opeře Charlese Gounoda. Je to velmi silné téma, které má co říci i dnešní mládeži a myslím, že muzikálová forma příběhu je pro ně přístupnější, než opera nebo balet,“ říká o muzikálu Romeo a Julie režisér a choreograf české inscenace Libor Vaculík.

„Téma je zajímavé samo o sobě, hudba je zajímavá i náročná, stejně jako tanec, který bude vzhledem k profesi Libora Vaculíka jistě hrát velkou roli. Na zahajovací zkoušce ale byla velice příjemná atmosféra, takže se na práci těším,“ řekla po prvním dnu zkoušek Helena Vondráčková, která v alternaci s Radkou Fišarovou vytvoří postavu Chůvy.

„Muzikál jsem viděl poprvé v roce 2002 a hned jsem měl touhu si v něm zahrát. Od té doby už uplynul nějaký čas, takže už mě nečeká žádná z mladých rolí, ale Vévoda. Moc se těším na spolupráci s Liborem Vaculíkem, s nímž jsem dělal už spoustu věcí. Romeo a Julie je o emocích a to je právě to, co Libor umí,“ řekl na setkání s novináři Zbyněk Fric.

Foto: Produkce muzikálu Romeo a Julie

Zbyněk Fric viděl muzikál rok po světové premiéře a zahraje si v něm Vévodu.

V titulní milenecké dvojici se představí mladí herci a zpěváci, kteří ale rovněž mají za sebou první zkušenosti s muzikálem. Náročným tříkolovým konkurzem na roli Romea prošli vítězně Štěpán Klouček, Vojtěch Drahokoupil, Marek Kolář a Petr Ryšavý, na Julii Andrea Gabrišová, Vladimíra Skalová a Tereza Navrátilová.

Světová premiéra muzikálu Romeo a Julie se konala v Paříži v roce 2001. Muzikál se záhy rozběhl po světě - byl uveden například ve Švýcarsku, Kanadě, Anglii, Japonsku, Číně, velký úspěch sklidil v Soulu, Budapešti, Moskvě a Vídni. Před dvěma lety ho na bratislavské Nové scéně nastudoval choreograf Ján Ďurovčík.

Foto: Produkce muzikálu Romeo a Julie

Zleva Leona Machálková, Jitka Čvančarová a Helena Vondráčková jsou hvězdami české verze muzikálu Gérarda Presgurvica Romeo a Julie.

Na nedávné tiskové konferenci zazněla nejslavnější píseň Le roi de monde (Králové světa) v podobě propagačního videoklipu české verze muzikálu, k níž české texty napsal Jan Fischer.

Videoklip, jehož kmotrem se stal Karel Šíp, nese název podle refrénu písně Berem svět, jakej je. Premiéra Romea a Julie ve Fóru Karlín představí zároveň nový prostor pro muzikál. S počtem více než 1400 míst konkuruje největším pražským muzikálovým scénám.

Reklama

Výběr článků

Načítám