Hlavní obsah

Nová alba: Tři sestry, Best Coast, Whitesnake i Will Young

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři sestry si v tomto týdnu připomněli třicet let své existence a po víkendovém festivalu se hlásí výběrovým albem, k němuž je připojena i novinka Fernet Underground. Americká poprocková dvojice Best Coast stojí za pozornost a Whitesnake nabízejí vlastní verze skladeb z repertoáru Deep Purple.

Článek

Tři sestry: Best Of + Fernet Underground

Foto: Warner Music

nová alba

Pražská punkrocková skupina Tři sestry vznikla před 30 lety. Výročí oslavuje mimo jiné vydáním výběrového Best of alba a k němu přidané novinky Fernet Underground. Zařadila na ni z původně zkomponovaných osmnácti kousků třináct vybraných. Kromě klasické sestavy zazní z nahrávky také smyčcový kvartet, na jehož aranžích pracoval Ota Baláž. O víkendu kapela oslavovala své narozeniny na festivalu v pražském Braníku.

Best Coast: California Nights

Foto: Universal Music

nová alba

Best Coast je rocková dvojice z Los Angeles. Tvoří ji zpěvák a kytarista Bethany Cosentino a multiinstrumentalista Bobb Bruno. Tandem vydává své v pořadí třetí album, na kterém se více přiklonil k alternativnímu popu. Je to velmi příjemná a sofistikovaná nahrávka.

Whitesnake: The Purple Album

Foto: Frontiers Records

nová alba

Britská hardrocková legenda Whitesnake vydala album vlastních verzí písniček z repertoáru svých hudebních souputníků, skupiny Deep Purple. Jedná se o výběr skladeb, pod nimiž je jako spoluautor podepsán David Coverdale, zpěvák Whitesnake, jenž v minulosti působil i v Deep Purple. Album je důkazem toho, že většinou není nad originál.

Longital: A to je všetko?

Foto: Slnko Records

nová alba

Bratislavská alternativní skupina Longital se na svém novém albu po elektronickém hledání vrátila k akustickému zvuku. K základní dvojici Shina a Dano Salontay se po třinácti letech vrátil bubeník Marián Slávka. Vše do sebe dobře zapadlo, je to upřímné a uvěřitelné album.

Will Young: 85% Proof

Foto: Universal Music

nová alba

Will Young je britský skladatel, hudebník, zpěvák a herec, který se po čtyřech letech hlásí svým novým albem. Je na něm trochu rozvláčný pop, který ve svém poklidném tempu ovšem nechává vyniknout Youngův hlasový talent.

Alesso: Forever

Foto: Universal Music

nová alba

Alesso je švédský dýdžej a producent, který své hudební nápady servíruje na debutovém albu Forever. Je to house, čili elektronická chemie od začátku do konce. Některé jeho skladby jsou dokonce tak zarputilé, až jsou nepříjemné.

Archívny chlapec: Zvery

Foto: Slnko Records

nová alba

Archívny chlapec je slovenský zpěvák, kytarista a autor Richard Vávra. Na své nové album Zvery si jako hosty pozval Rolanda Kínika a Bronkyho Schreggeho. Jeho písničky jsou osekané až na dřeň, velmi syrové a upřímné. Rozhodně je to zajímavý počin.

Anti-Flag: American Spring

Foto: Universal Music

nová alba

Legendární americká punkrocková kapela vydala deváté studiové album. Představuje se na něm jako razantní a současně schopná vystavět ve svých skladbách kompaktní melodie, jež dovedou připoutat pozornost. Není to převratná deska, je ale milá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám