Hlavní obsah

Kabát vydá album Do pekla/do nebe k turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí ráno odevzdala skupina Kabát do lisovny podklady pro výrobu svého nového alba. Právo o tom informoval manažer skupiny Radek Havlíček. Novinka se bude jmenovat Do pekla/do nebe a vyjde čtyři a půl roku po předchozí kolekci Banditi di Praga.

Foto: Právo - Petr Horník

Skupina Kabát odstartuje své turné 19. května v Karlových Varech.

Článek

Kabát ji nahrával ve studiích Sono a Barrandov Sound a posluchači již znají dvě skladby. Před hokejovým šampionátem věnovala kapela českým hráčům písničku Brousíme nože a poté zveřejnila skladbu Do pekla do nebe jako první singl z desky.

„Nové album bude zcela jistě v prodeji na prvním koncertě našeho turné, které začne 19. května v Karlových Varech. Někde bude k sehnání o den dříve, jinde zase o něco později, každopádně v těch dnech deska vyjde,“ řekl Právu Havlíček. „Koupit si ji bude možné na všech následujících koncertech.“

Z Karlových Varů se série vystoupení k novému albu přesune do Plzně (22. května), Českých Budějovic (25. 5.), Brna (28. 5.) a po několika dalších koncertech skončí 23. června v Praze a 26. června v Pardubicích.

Pódium stojí v Letňanech

Od minulého týdne stojí konstrukce obrovského pódia pro nadcházející turné v pražských Letňanech, kde na ní technický tým dělá poslední testy. V plné kráse bude ale k vidění až v Karlových Varech.

Foto: Právo - Petr Horník

Pódium Kabátu pro nadcházející turné, které je postaveno v pražských Letňanech.

„Je to devadesát tun lešení, které povezeme dvakrát, protože zatímco na jednom místě bude koncert, na tom dalším se bude pódium stavět,“ vysvětlil Havlíček. „Scéna bude dlouhá čtyřiasedmdesát metrů.“

Kabát momentálně intenzivně zkouší v hale v pražských Modřanech a zaměřuje se zejména na nové písničky, které divákům na blížících se koncertech představí naživo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám