Hlavní obsah

Nová DVD: Až po uši, Odpad a Exodus: Bohové a králové starého Egypta

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním květnovém týdnu vychází seriál Až po uši, který natočil pro HBO Jan Hřebejk. Dobrodružný thriller v režii slavného režiséra Stephena Daldryho se jmenuje Odpad. Další mistr režie Ridley Scott natočil Exodus: Bohové a králové starého Egypta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD19. týden

Článek

Až po uši

Nová DVD

Hlavní postavy vyprávění se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích. Seriál začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají.

Až po uši, Česká republika 2014, seriál, 13x35 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Aňa Geislerová, Anna Polívková, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová a další.

Odpad

Nová DVD

Tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu, každý den prohledávají odpadky v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Tím mimořádným nálezem je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého.

Odpad, Brazílie/Velká Británie 2014, dobrodružný thriller, 115 min., režie: Stephen Daldry, hrají: Wagner Mourra, Selton Mello, Rooney Mara, Martin Sheen a další.

Exodus: Bohové a králové starého Egypta

Nová DVD

Mocný vládce Ramsese měl jediného přítele, Mojžíše, který s ním vyrůstal od dětství, když se ho coby židovského nalezence ujala královská rodina. Z přítele se však stal úhlavní nepřítel, když se Mojžíšovi zjevil „jiný" Bůh a pověřil ho nelehkým úkolem – vysvobodit svůj lid z egyptského otroctví a přivést jej do zaslíbené země…

Exodus: Bohové a králové starého Egypta, USA/VB/Španělsko 2013, historické drama, 151 min., režie: Ridley Scott, hrají: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám