Hlavní obsah

V Praze zahraje fenomenální mladý kontrabasista Williams

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třicetiletý americký kontrabasista Ben Williams, který doprovázel Herbieho Hancocka, Wyntona Marsalise i Pata Methenyho na albu Unity Bandu oceněného Grammy, vystoupí ve čtvrtek v pražském Jazz Docku.

Foto: Rachot

Ben Williams

Článek

Do Prahy zamíří v rámci turné k únorové sólové desce Coming of Age, vycházející v únoru tohoto roku na Concord Records. Doprovodí ho pianista Christian Sands, saxofonista Marcus Strickland a kytarista Matt Stevens.

Původně začínal jako doprovodný hráč, jehož služeb začaly kvůli citlivosti a témbru nástroje využívat i velké hvězdy, mezi nimiž se dále objevili Mulgrew Miller, Bobby Watson a Terence Blanchard nebo Cyrus Chestnut.

V roce 2011 se ale už prosadil s vlastní debutovou deskou State of Art, kterou ohodnotil Down Beat čtyřmi a půl hvězdičkami.

Největší úspěch mu ale přinesla v roce 2013 spolupráce s kytaristou Patem Methenym v jeho Unity Bandu. Album, na kterém se dále podíleli Chris Potter a Antonio Sánchez, dostalo cenu za nejlepší instrumentální jazzové album.

Williams ale není ortodoxní jazzman, ve své hře využívá i prvky hip-hopu, R, funky i postupy klasiky.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám