Hlavní obsah

Američané uvidí v kinech Fair Play, Krásno i Pojedeme k moři

Novinky, Stanislav Dvořák

Velká přehlídka českého filmu zasáhne Chicago, New York, Dallas, Houston, L. A. a další americká města od 27. března do 31. července.

Foto: Bontonfilm

Ondřej Sokol a Martin Finger v hlavních rolích Krásna

Článek

Na programu budou české filmy Fair Play (rež. Andrea Sedláčková), Pojedeme k moři (rež. Jiří Mádl), Klauni (rež. Viktor Tauš), Život podle Václava Havla (rež. Andrea Sedláčková), Krásno (rež. Ondřej Sokol) a Zakázané uvolnění (rež. Jan Hřebejk).

”Oficiálním hostem přehlídky je Andrea Sedláčková a debutující režisér a scenárista Jiří Mádl, jehož Pojedeme k moři se na jaře představí americké veřejnosti. Další ročník prezentace české kinematografie připravila Česká centra a Generální konzulát České republiky v Los Angeles ve spolupráci s partnery,” sdělila Petra Jungwirthová.

Foto: Petr Němeček

V létě přijde do kin nový film Jana Hřebejka Zakázané uvolnění. Ondřej jako ženich, Zuzana Stavná jako nevěsta.

Filmový festival Czech That Film se už v Americe zavedl. S myšlenkou přišel v roce 2012 Michal Sedláček, generální konzul ČR v Los Angeles.

„Jména jako Miloš Forman, Jan Švankmajer, Ivan Passer či Jiří Menzel zůstávají ve Spojených státech amerických významnými pojmy. Nastupující generace českých režisérů se však v USA netěší takovému povědomí. Generální konzulát České republiky v Los Angeles se proto snaží prostřednictvím filmového festivalu Czech That Film zviditelnit současnou českou kinematografii. Tato filmová přehlídka navíc významně zviditelňuje i samotnou Českou republiku u širokého amerického publika a ve spolupráci s agenturou Czech Tourism oslovuje i mladší generaci Američanů,“ uvedl Michal Sedláček.

Foto: 4press

Hlavní hrdinkou je atletka dospívající za normalizace.

Třetí ročník filmového festivalu Czech That Film odstartuje slavnostní projekcí snímku Fair Play režisérky Andrei Sedláčkové v kině Norris Cinema Theatre v Los Angeles 27. března 2015.

Drama o dopingu za normalizační éry bylo navrženo Českou filmovou a televizní akademií pro nominaci na Oscara, kterého sice nezískalo, ale na kvalitě mu to neubírá. Více na www.czechcentres.cz a www.czechthatfilm.com.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám