Hlavní obsah

Nohavica, Bílá, Dyk, Ruml i Langerová zazpívají Hapku v O2 areně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poctu zesnulému skladateli Petru Hapkovi chystají v pražské O2 areně na 25. listopadu. Hapkův dlouholetý kolega, textař Michal Horáček, dal dohromady silnou sestavu interpretů.

Foto: O2 arena

Petr Hapka a Michal Horáček

Článek

Horáček se domnívá, že Hapkovo dílo potřebuje stále nové interpretace, které osloví nejen dosavadní příznivce, ale budou si nacházet i ty nové. V tom smyslu Petr Hapka žije dál.

Michal Horáček koncert organizuje a bude i moderovat. Na pódiu uvítá osmdesátičlenný Český národní symfonický orchestr a také vynikající sólisty, jakým je například Petr Malásek, aby zahráli Hapkovy filmové melodie, a také zvolil deset mimořádných interpretů, aby zazpívali jeho písně.

Foto: Archív zpěvačky - Olga Špátová

Aneta Langerová vyjede na koncertní turné v únoru.

Zazpívat by měli Jaromír Nohavica, Lucie Bílá, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Ondřej Ruml, František Segrado, Lenka Nová a Szidi Tobias.

Koncert „Petr Hapka žije!” se odehraje 25. listopadu 2015 od 20:00 v O2 areně v Praze. Pořadatelé slibují „magicky pojatou” a řadu zvláštních efektů obsahující scénografii, vytvořenou jen pro ten večer Michaelou Hořejší. A v neposlední řadě i skutečností, že koncert nebude přenášen ani zaznamenáván televizí, rozhlasem ani internetovými servery a nechystá se jeho vydání na DVD.

Vstupenky v cenách od 490 Kč jsou v prodeji v síti Ticketportal od pátku 13. 3. 2015 od 8:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám