Hlavní obsah

Filmové premiéry: Teorie všeho, Ghoul, Focus, Violette a Fénix

Právo, Věra Míšková

Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli dostal v neděli v noci Eddie Redmayne, který hraje astrofyzika Hawkinga ve filmu Teorie všeho. Petr Jákl natočil se zahraničními herci horor Ghoul. Ve světě podvodníků se odehrává komedie Focus. Violette je životopisný portrét spisovatelky Violette Leducové. V poválečném Berlíně se odehrává drama Christiana Petzolda Fénix.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 9. týden

Článek

Teorie všeho

Upoutávka na film Teorie všehoVideo: CinemArt

Výjimečný životní příběh Stephena Hawkinga, který na svém velmi nemocném těle nosí jednu z nejchytřejších hlav, jakou kdy lidstvo poznalo. Byť by vám hravě vysvětlil zákonitosti fungování vesmíru, sám možná nechápe, jak je možné, že jeho vlastní život zachránila tak neobyčejná věc, jakou je láska.

Teorie všeho, USA 2014, životopisné drama, 123 min., režie: James Marsh, hrají: Eddie Redmayne, Felicity Jonesová, Charlie Cox, Emily Watsonová a další.

Ghoul

Upoutávka na film GHOULVideo: Bioscop

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu, k němuž tu bída dohnala lidi ve třicátých letech minulého století. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila.

Ghoul, Česká republika 2015, 86 min., režie: Petr Jákl, hrají: Jennifer Armourová, Jeremy Isabella, Paul S. Tracey a další.

Focus

Upoutávka na film FocusVideo: Warner Bros. CZ

Podvodnická komedie, v níž Nicky je šarmantní zloděj s rukama velkého kouzelníka, pohodář a kliďas, kterého jen tak něco nerozhází, protože ví, že je v oboru jednička. Jess je kráska, pro kterou je kapsářství zdrojem obživy i vášní. Ti dva se musejí setkat…

Focus, USA 2015, 104 min., režie: Glenn Ficarra, John Requa, hrají: Will Smith, Margot Robbie, B. D. Wong a další.

Violette

Upoutávka na film VioletteVideo: Film Europe

Violette Leducová se narodila jako nemanželské dítě. Trpěla nízkým sebevědomím a utíkala do světa literatury. Po válce se setkala se Simone de Beauviorovou, slavnou spisovatelku a feministickou ikonou, ke které zahořela neopětovanou láskou. Nicméně díky Simone se z ní stala uznávaná a obdivovaná spisovatelka.

Violette, Francie/Belgie 2013, životopisné drama, 139 min., režie: Martin Provost, hrají: Emmanuelle Devosová, Sandrine Kiberlainová, Olivier Gourmet a další.

Fénix

Upoutávka na film FénixVideo: AČFK

Bývalá úspěšná zpěvačka Nelly se vrací z koncentračního tábora se znetvořeným obličejem a po plastické operaci se postupně stává svojí vlastní dvojnicí. Sugestivní snímek německého režiséra Christiana Petzolda odkazuje ke klasickým filmům noir a jeho napětí postupně graduje prostřednictvím strhujícího výkonu Niny Hossové.

Fénix, Německo 2014, drama, 98 min., režie: Christian Petzold, hrají: Nina Hossová, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorfová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám