Hlavní obsah

Alice in Bed ukončí festival Opera 2015

Právo, Radmila Hrdinová

Multimediální kompozice z pera Iva Medka a Markéty Dvořákové Alice in Bed v provedení souboru Národního divadla z Brna ukončí v sobotu 21. února v pražském Divadle Hybernia festival Opera 2015, který od 22. ledna představil v Praze všechny profesionální operní scény z Česka a Slovenska a další hosty v doprovodném programu.

Foto: NDB - Patrik Borecký

Tereza Merklová Kyzlinková jako Alice 1 v inscenaci Alice in Bed

Článek

Inscenace Alice in Bed měla světovou premiéru v brněnské Redutě. Vokálně-instrumentální skladba pro šest hlasů, dětský hlas, čtyřhlasý sbor a tanečníka vznikla spoluprací mezinárodního týmu čtyř autorů, její součástí je i video tvůrců počítačových her Jana Kavana a Lukáše Medka. Příběh je sondou do života úspěšné designérky počítačových her Alice, jež žije svůj umělecký, ale i osobní život vnitřně rozpolcená. Jedna polovina jejího já chorobně touží po úspěchu a penězích, druhá se snaží těmto komerčním tlakům odolat a hledá inspiraci v přebohatém hájemství fantazie jejího dětství včetně inspirace Alenkou v říši divů.

Festival Opera 2015 se tak uzavře a v pondělí 23. února budou od 14 hodin ve Státní opeře vyhlášeny festivalové ceny „Libušky“ a poté se uskuteční diskuse o 12. ročníku festivalu za účasti hostů z jednotlivých operních domů a odborné veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám