Hlavní obsah

Režisér Sedmi let v Tibetu Annaud na pražském Febiofestu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský režisér, scenárista a producent Jean-Jacques Annaud, který natočil Sedm let v Tibetu či Jméno růže, přijede na pražský Febiofest a uvede snímek Talisman vlků.

Foto: 4press

Jean Jacques Annaud

Článek

Annaud je držitelem Oscara za svůj debut Black and White in Color. V jeho filmografii najdete také legendární filmy Jméno růže, kde hrál Sean Connery, nebo Sedm let v Tibetu s Bradem Pittem.

Film je založen na skutečných zážitcích rakouského horolezce Heinricha Harrera, který se svým přítelem Petrem Aufschneiterem chtěl dobýt vrchol Nanga Parbatu. Za války utekli ze zajateckého tábora a prošli až do Tibetu, kde se setkali s dalajlámou. Kvůli pravdivému líčení buddhistického světa je režisér v Číně persona non grata.

Annaud natočil také válečné drama Nepřítel před branami s Judem Lawem v hlavní roli a festival uvede na Oscara za střih nominovaný film Medvěd, jehož hlavními hrdiny jsou medvědi. Novinka Talisman vlků, kterou rovněž uvedou na festivalu, vypráví o mladíkovi vychovávajícím vlčí mládě.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám