Hlavní obsah

Neplatiče poplatků ČT nyní upomíná pošta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní Česká pošta začala upomínat dlužníky, kteří nemají uhrazený koncesionářský poplatek veřejnoprávní České televizi (ČT). V první fázi obeslala v rámci dluhového inkasa obyvatelstva DINO 10 tisíc upomínek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova České televize na Kavčích horách

Článek

Zakázku na dodávku inkasních služeb vypsala ČT v roce 2013, projekt byl spuštěn až letos. Pošta už v minulých letech podobně vymáhala poplatky pro Český rozhlas. Tehdy z 12 tisíc oslovených dlužníků zaplatila dluh polovina.

„ČT a pošta si od zapojení služby DINO do této agendy slibují individuální způsob řešení a především omezení počtu možných soudních sporů i exekucí, jejichž náklady významně navyšují dlužnou částku. Těm se nyní mohou vyhnout zejména ti, kteří se ocitli v dočasné platební neschopnosti nebo na povinné platby jednoduše zapomněli,“ komentoval akci mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Pokud dlužník dostane od České pošty dopis DINO, ve kterém je o závazku detailně informován, může na nejbližší poštovní pobočce závazek uhradit, případně i bezhotovostně. Výše koncesionářského televizního poplatku je 135 korun měsíčně.

Reklama

Výběr článků

Načítám