Hlavní obsah

Na Febiofest přijede John Madden i zloduch z bondovky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival Praha - Febiofest proběhne od 19. do 27. března a uvítá britského režiséra Johna Maddena, herce Jeroena Krabbého z bondovky Dech života, herečku Albu Rohrwacherovou či Kim Novakovou z Hitchcockova Vertiga.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Prezident filmového festivalu Febiofest Fero Fenič (vpravo) a ředitel festivalu Kamil Spáčil

Článek

Britský režisér John Madden, který má ve filmografii tituly Zamilovaný Shakespeare, Mandolína kapitána Corelliho a Báječný hotel Marigold, zde uvede v předpremiéře Druhý báječný hotel Marigold.

Foto: Profimedia.cz

Jeroen Krabbé

Na festivalu bude v premiéře uveden americký snímek Still Alice se skvělou Julianne Mooreovou, jež získala za svůj výkon nominaci na Oscara. Zajímavý bude i Čarovný les s Johnnym Deppem a Meryl Streepovou (rovněž nominace za herecký výkon) a Hon na lišku či Píseň.

Zaostřeno na Holandsko

Febiofest se pravidelně věnuje některé národní kinematografii. „Dramaturgie je ustálená, není nutné ji drasticky měnit. Rozhodli jsme se pro Holandsko,“ řekl programový ředitel Štefan Uhrík.

Nastupující holandské talenty bude reprezentovat třeba Paula van der Oestová se snímkem Obviněna, kteří Nizozemci navrhovali na oscarovou nominaci. Peter Hoogendorn se představí filmem Mezi desátou a dvanáctou.

Tradičně doprovází filmy i hudební festival, letos rozdělený na osm tematických večerů. Můžete čekat pop, jazz, hip hop, world music, rokenrol, punk i ska. V garážích kina Cinestar Praha-Anděl vystoupí mimo jiné Luboš Andršt, Jablkoň, Čankišou, Hentai Corporation nebo Atmo Music.

Ve spolupráci s Berlinale proběhnou projekce s exkluzivními večeřemi Culinary Cinema.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám