Hlavní obsah

Kolekce k nedožitým padesátinám Petra Muka

Právo, (jaš)

Již 30. ledna vyjde tříalbová kompilace Platinum Collection, která připomene nedožité padesátiny zpěváka Petra Muka. Ten se narodil 4. února 1965 a zemřel 24. května 2010.

Foto: archiv Právo

Petr Muk by se dožil padesátin.

Článek

Z dosud vydaných výběrů jeho písniček půjde o nejucelenější, neboť bude zachycovat téměř všechny hudební polohy zpěváka.

První album kolekce přinese písničky z repertoáru skupiny Oceán, s níž se Muk proslavil na konci devadesátých let. Druhé album nabídne skladby skupiny Shalom, kterou založil v roce 1992 a účinkoval u ní následující čtyři roky, a třetí cédéčko přinese průřez zpěvákovou sólovou kariérou.

Výběr písní probíhal v průběhu loňského roku na webu, kde pro třikrát patnáct písňových favoritů z jednotlivých období hlasovali „přátelé“ facebookových stránek Petra Muka. Pořadí skladeb na jednotlivých albech pak určily získané hlasy.

Do celkového počtu padesáti písní byly jako bonusy doplněny některé pro Muka zásadní nahrávky. Na CD Oceán proto přibyly písně Havrani a Braň se touhám, v obou případech s jeho texty. Disk věnovaný kapele Shalom doplnila Dvojhvězda, s aranží Petra Kučery a textem Petra Honse vyzařující kvalitu jejich mnohaletého společného autorství.

Sólová éra pak byla uzavřena dvěma skladbami z Mukova debutového alba z roku 1997 – Dál do srdcí a Okno v nebi.

Reklama

Výběr článků

Načítám