Hlavní obsah

Liberecký Beránek letí do New Yorku

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již ve čtvrtek odlétají herci libereckého Naivního divadla na newyorský veletrh divadla, tance a hudby - Association of Performing Arts Presenters (APAP), na němž se začátkem roku setkávají tisíce pořadatelů kulturních vystoupení a uměleckých agentur, jež zde nabízejí své nejlepší projekty.

Foto: Josef Ptáček

Inscenace O beránkovi, který spadl z nebe, seznamuje hravou formou nejmenší děti s principy loutkového divadla a rozvíjí jejich fantazii.

Článek

Přítomnost na APAP umožňuje účastníkům stát se aktivní součástí celosvětové sítě této oblasti umění a zároveň získat cenné kontakty. Naivní divadlo z Liberce bylo Českými centry ve spolupráci s Institutem umění – Divadelním ústavem doporučeno k účasti na APAP za ČR již podruhé za sebou.

Tentokrát v New Yorku představí hru dramatika Víta Peřiny a režisérky Michaely Homolové O beránkovi, který spadl z nebe, se kterou se soubor úspěšně zúčastnil již řady festivalů a která boduje na nejvyšších příčkách anket o nejlepší inscenaci loňského roku. A to přesto, že trvá necelou hodinu a je určena nejmenším dětem od dvou let. Představení bude uvedeno v Českém centru, které sídlí v České národní budově na Manhattanu – New York.

Výprava k inscenaci odjela lodí již na začátku prosince a nyní v New Yorku čeká na osmičlenný soubor, který odlétá 8. ledna.

Pro liberecké loutkáře je to příležitost demonstrovat uznávanou kvalitu českého loutkového divadla v podobě hravé a něžné inscenace. A nejen to. Naivní divadlo na APAPu představí i vlastní mezinárodní loutkářský festival Mateřinka, který svým ojedinělým zaměřením na nejmenší děti a kvalitou představení patří mezi uznávané evropské projekty a je již přes 40 let nedílnou součástí aktivit severočeského loutkového souboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám