Hlavní obsah

Žhavá témata na festivalu dokumentárního divadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Plzeň

I pátý ročník festivalu dokumentárního divadla, který začne tento pátek v pražské Arše projekcí dokumentu Radio nenávisti podněcování Rwandské genocidy v éteru, nabídne představení, která se věnují palčivým problémům současnosti i nedávné minulosti. Těm, které přetrvávají do dneška, jako je rozdělená Korea nebo život v Argentině za vlády junty.

Foto: Divadlo Archa

Záběr z představení Pizza pro národ

Článek

V sobotu a v neděli bude v Arše na programu představení Loly Aria Můj život potom, kde šest Argentinců narozených za vlády junty rekonstruuje život jejich rodičů, obětí vojenského režimu.

Foto: Divadlo Archa

Záběr z představení Můj život potom

Vtipným způsobem se pokouší reagovat na rozdělenou Koreu Kim Hwang v představení Pizza pro národ. Kim natočil instruktážní video pro Severokorejce, jak si připravit toto italské jídlo, které si zamiloval Kim Čong-il, v zemi nedostatku. Představení bude uvedeno tento čtvrtek v Plzni a  24. a 25. listopadu v Arše.

Příští středu a čtvrtek bude v Arše uvedeno další představení berlínského souboru She She Pop Jarní oběti na téma Stravinského Svěcení jara, které vytvořily jeho členky se svými matkami.

Foto: Divadlo Archa

Záběr z představení She She Pop Jarní oběti

V rámci festivalu bude uvedeno i známé představení Vadí-Nevadí o tom, jak se protíná a míjí život tří komunit v Kostelci nad Orlicí, kde žijí starousedlíci a Romové, a kde je uprchlický tábor. Další české představení Sídliště z plechu přiblíží život na Černém mostě.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám