Hlavní obsah

Začíná Festival francouzského filmu

Novinky, sad

Již 17. ročník Festivalu francouzského filmu začíná ve středu v pražském kině Lucerna a poté pokračuje i v dalších městech. Slavnostní zahájení patří filmu Benoît Jacquota Tři srdce, který byl uveden v hlavní soutěži festivalu v Benátkách.

Foto: festivalff.cz

Film Sex v Paříži natočila Audrey Dana.

Článek

Festival uvede i film Jimmy P. – Psychoterapie prérijního indiána režiséra Arnauda Desplechina či Lidskou otázku Nicolase Klotze. Zakončen bude 26. listopadu projekcí filmu Saint Laurent režiséra Bertranda Bonella, který Francie vyslala do boje o Oscara.

Osobně se festivalu zúčastní např. režisér Benoît Jacquot, který 21. listopadu ve 20.45 v kině Lucerna uvede projekci filmu Tři srdce, dále režisérka, scénáristka a herečka Audrey Dana představí svůj nejnovější počin Sex v Paříži 21. listopadu v 18.30 v kině Lucerna a 22. listopadu v 16.00 v Kině 35. Režisér Martin Provost a spoluautor scénáře Marc Abdelnour předstoupí před pražské publikum se snímkem Violette v pátek 21. listopadu ve 20.30 v Kině 35.

Během 17. Festivalu francouzského filmu bude uvedeno celkem 54 filmů během 130 projekcí. Festival se kromě Prahy koná také v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Hradci Králové. Podrobnosti o programu najdete na festivalff.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám