Hlavní obsah

Broadwayská Venuše v kožichu se líbí i v Praze

Právo, rh

Herci anglicky hrajícího souboru Prague Shakespeare Company nastudovali a uvádějí hru současného amerického dramatika Davida Ivese Venus in Fur (Venuše v kožichu), která patří k neustále vyprodaným představením na newyorské Broadwayi.

Foto: archiv Prague Shakespeare Company

Jessica Boonová a Guy Roberts v pražské inscenaci Venus in Fur

Článek

I v Praze je o ni zájem a každé představení v komorním divadle Kolowrat na Starém Městě bývá zaplněné téměř do posledního místa. Zájemci mohou zkusit štěstí ještě ve čtvrtek 13. a v pátek 14. listopadu, kdy se hrají poslední dvě reprízy v tomto kalendářním roce.

Hlavní role v inscenaci hrají herečka Jessica Boonová s hercem a uměleckým šéfem souboru Guyem Robertsem. Hra je v současné době uváděna v anglickém jazyce s českými titulky. Na začátku příštího roku ji ale Prague Shakespeare Company uvede v české verzi s herci Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem. Premiéra by se měla konat v polovině února.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Hra je známá i z filmové verze z roku 2013 v režii Romana Polanského, který do hlavní role obsadil svou ženu Emmanuelle Seignerovou. Film získal Césara za nejlepší režii.

Reklama

Výběr článků

Načítám