Hlavní obsah

Mime Fest ovládá Prahu

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival pantomimy Mime Fest, jehož třetí ročník se konal v září v Poličce, se koná od 17. do 22. října i v Praze.

Foto: archiv festivalu Mime Fest

Americký klaun Red Bastard přijíždí do České republiky poprvé.

Článek

„Do hlavního města festival rozšiřujeme kvůli velké poptávce a také proto, že pro mnohé umělce je pocta hrát v Praze,“ říká umělecký šéf a dramaturg Mime Festu Radim Vizváry.

V Paláci Akropolis se od 20. do 22. října vůbec poprvé před českým publikem představí tři zahraniční hvězdy současné pantomimy a klaunerie: Michael Trautman s představením založeným na neuvěřitelném žonglování s ping-pongovými míčky, německo-francouzská dvojice Bodecker & Neander, studenti a asistenti Marcela Marceaua, s vizuálním a vtipným představením Deja-vu?, a nakonec syrový a provokativní americký klaun Eric Davis alias Red Bastard, který v roce 2010 vyhrál cenu Zlatý nos za klauna roku (Golden Nose for Clown of the Year) a stal se finalistou v soutěži NY Comedy Festival’s Andy Kaufman Award. Je zakladatelem a jednou z vůdčích osobností newyorského divadelního festivalu klaunů.

Reklama

Výběr článků

Načítám