Hlavní obsah

Ondřej Havelka oslavil šedesátiny vydáním alba. Zkusil na něm elektroswing

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a herec Ondřej Havelka oslavil své páteční šedesáté narozeniny vydáním nového alba nazvaného Krize sem, krize tam... Nahrál je se svou skupinou Melody Makers a mezi devíti písněmi na něm jsou čtyři natočené v elektroswingovém duchu.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Ondřej Havelka se svou dcerou Rozálií na pátečním křtu

Článek

Uvedené písně dostaly novou podobu od aranžérů Miroslava Lacka, Jana Čechtického i samotného Havelky. Nahrávka proto nese podtitul Stručný úlet od swingu k elektroswingu a zpět.

„K tomu, abych nahrál nějakou elektroswingovou skladbu, mě už dva roky přemlouval Vladimír Kočandrle z vydavatelské společnosti Warner Music. Dlouho jsem odolával, ale nakonec jsem jeho naléhání pod argumentem mého životního jubilea podlehl,“ řekl na pátečním křtu alba v pražském Café Amandine Havelka.

Na koncertech zatím elektroswingové skladby z nové kolekce prezentovat nebude. Jelikož by ale čtyři písně na jednu desku byly málo, doplňují je další, které už patří k tradičnímu repertoáru Havelkovy kapely.

„Titulní nazpívala má dcera Rozálie. Tu skladbu mi doporučil režisér Honza Hřebejk, který ji objevil ve filmu Pán na roztrhání z roku 1934. Zpívá ji v něm Ljuba Hermanová,“ řekl ještě Havelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám