Hlavní obsah

Dva Češi navázali na Sherlocka Holmese a knihy jim vycházejí v angličtině

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petr Macek a Petr Kopl, dva Češi, jejichž jména zatím širší veřejnosti moc neřeknou, uspěli s neobvyklými projekty, jež inspiroval britský klasik Arthur Conan Doyle. Napsali knížky o Sherlocku Homesovi, které nyní vycházejí i v anglicky mluvících zemích.

Foto: MX Publishing

Komiks A Scandal in Bohemia

Článek

Už 17. září vychází u londýnského vydavatelství MX Publishing první knížka Petra Macka Sherlock Holmes and The Adventure of The Cold-Served Revenge (česky vychází jako Případ dobře vychlazené pomsty). A autor už chystá další.

Foto: MX Publishing

Kniha Sherlock Holmes and The Adventure of The Cold-Served Revenge

Nové dobrodružství se odehrává v roce 1911. První světová válka je ve vzduchu, ale detektiva Sherlocka Holmese, který odešel do důchodu, to příliš nevzrušuje. Politika se mu přesto do života zamíchá. Bratr totiž požádá Holmese, aby vyšetřil vraždu mocného průmyslníka a záhadný únos králova synovce. Mohou případy nějak souviset? Sherlock se s věrným Watsonem pouští do dalšího případu.

Stejné vydavatelství v ten samý termín vydává další český počin na téma Sherlock Holmes - komiks oceňovaného českého výtvarníka a držitele řady cen Petra Kopla A Scandal in Bohemia (česky Skandál v Čechách). Oba tituly budou distribuovány ve Velké Británii a v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám