Hlavní obsah

Zemřel britský herec Donald Sinden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 90 let zemřel ve svém domě v Romney Marsh v hrabství Kent britský herec sir Donald Sinden. Oznámila to jeho rodina. Sinden začínal jako divadelní herec, popularitu ale získal díky televizním seriálům a filmu. Na kontě má více než 70 snímků.

Foto: Profimedia.cz

Donald Sinden na fotografii z roku 2006

Článek

Herec podlehl rakovině prostaty, se kterou už několik let bojoval. „Život mého otce ukončila rakovina. S nemocí otec několik let bojoval, ale nakonec prohrál,“ citovala v pátek BBC hercova syna, filmového režiséra Marka Sindena.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ačkoliv rodina znala jeho špatný zdravotní stav, je pro ni jeho odchod „velmi bolestný“. „Jeho smrt jsme čekali, ale je to ohromná ztráta. Celé rodině bude chybět jeho humor a znalost,“ dodal jeho syn Marc.

V roce 2001 si zahrál v televizním seriálu Judge John Deed

Sinden absolvoval Akademii dramatických umění v Londýně. Stal se členem britské královské Shakespearovy společnosti, kde ztvárnil například hlavní role v Králi Learovi či Večeru tříkrálovém.

Ve filmu debutoval v roce 1953 a za svou kariéru natočil přes 30 snímků. Objevil se například ve snímku Mogambo, kde hráli také Clark Gable či Grace Kellyová, válečném filmu Kruté moře či snímku Šakal s Edvardem Foxem v hlavní roli či ve filmu Doktor hledá místo.

Donald Sinden (vpravo) v seriálu Never the Twain

Největší proslulost ale získal prostřednictvím televize a jejích seriálů. Čeští diváci ho mohli například vidět v seriálu Vraždy v Midsomeru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám