Hlavní obsah

Kabát zkouší v Modřanech. Ladí formu na Vypich

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kabát oslaví pětadvacet let existence ve velkém stylu. Již 13. září se představí na akci Po čertech velkej koncert 2, která se odehraje na pražském Vypichu, kde před pěti lety proběhl její „první díl“. Bude to jediný letošní koncert kapely v České republice.

Foto: Právo - Jaroslav Špulák

Kabát v hale v pražských Modřanech. Zleva Tomáš Krulich (kytara), Pepa Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí) a Milan Špalek (baskytara).

Článek

Na konci června vystoupil Kabát na Topfestu v Piešťanech. Hned poté přemístil veškerou svou aparaturu do objektu své manažerské společnosti Pink Panther v pražských Modřanech, kde začal pilně zkoušet.

Tamní vnitřní prostor haly simuluje plochu pódia, na němž koncert na Vypichu proběhne. „Ve skutečnosti bude mnohem větší,“ řekl Právu baskytarista Milan Špalek. „Máme ale rádi, když jsme na pódiu blízko sebe, a k tomu nám tenhle prostor vyhovuje.“

Foto: Právo - Jaroslav Špulák

Milan Špalek při zkoušce v Modřanech

Skladby, které bude na Vypichu hrát, už kapela vybrala. Je jich dvaatřicet a nebudou chybět ty nejoblíbenější. Snad kromě písničky Láďa. „Tu jsme právě škrtli, dohodli jsme se, že ji tentokrát hrát nebudeme,“ sdělil Špalek a kolem sedící ostatní členové kapely souhlasně přikývli.

Foto: Právo - Jaroslav Špulák

Tomáš Krulich v modřanské hale.

Podle aktuálních informací je už na koncert prodáno více než padesát tisíc vstupenek, což muzikanty a jejich tým těší. „Nejsme kapela, která moc hraje. Když jsme se tedy dozvěděli, že už je prodáno tolik lístku, strašně nás to takříkajíc nakoplo. Každého muzikanta potěší, když ví, že na něho diváci chodí, navíc v takovém množství. Když všechno dobře dopadne, tak nás to nakopne třeba na dalších pět let,“ usmál se Špalek.

„A tady zkoušíme proto, aby všechno dobře dopadlo,“ upřesnil zpěvák Pepa Vojtek a ukázal na obrovský prostor bývalé tovární haly.

Foto: Právo - Jaroslav Špulák

Josef Vojtek při zkoušce v Modřanech.

Před úterní zkouškou muzikanti hovořili o i svých obavách. Je jich celá řada, některým se dokonce zdají divoké sny, v nichž se mnoho věcí nedaří a koncert dopadá špatně. Po pětadvaceti letech na scéně ale Kabát ví, že pokud se všechno pečlivě připraví, není se čeho obávat.

Foto: Právo - Jaroslav Špulák

Ve velké hale se skupina Kabát doslova ztrácela.

„Stát se samozřejmě může cokoli, od pádu meteoritu po nějakou nemoc někoho ze členů kapely. Tak se ale uvažovat nedá. Zkoušíme na sto procent, řešíme technické věci, program, scénu, prostě všechno. Když budeme připravení, půjdeme na pódium klidnější a všechno nakonec dopadne,“ konstatoval kytarista Ota Váňa.

Na začátku Po čertech velkého koncertu na Vypichu vystoupí vítězka vyhledávací soutěže Hlas ČeskoSlovenska Lenka Hrůzová. Po ní se představí dánská rocková legenda D.A.D., kterou si Kabát pozval jako speciálního hosta, protože je v minulých letech často inspirovala. Kabát pak koncert uzavře a podle indicií ze zkoušky v pražských Modřanech to bude po čertech dobrý koncert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám