Hlavní obsah

Nová alba: Eric Clapton & Friends, La Roux nebo Rise Against

Právo, Jaroslav Špulák

Prázdniny se pomalu půlí a tato doba přináší na český trh mimo jiné nové album Erika Claptona a jeho přátel, které je poctou hudebníkovi JJ Caleovi. Jsou tu i noví La Roux nebo Rise Against.

Článek

Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale

Foto: Warner Music

Nová alba

Eric Clapton a jeho přátelé vzdali hold americkému hudebníkovi JJ Caleovi, jenž zemřel loni ve věku 74 let. Kromě Claptona se na nahrávání podíleli Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson, Tom Petty, Derek Trucks a Don White. Kolekce nabízí jejich coververze šestnácti skladeb z celé kariéry JJ Calea.

La Roux: Trouble in Paradise

Foto: Universal Music

Nová alba

Britské synthipopové duo La Roux se vrací po pěti letech svým druhým albem Trouble in Paradise. Je na něm devět skladeb, které napsali a prezentují multiinstrumentalistka Elly Jackson a producent Ben Langmaid. Průměrná deska se zvukem vrátila do osmdesátých let.

Rise Against: The Black Market

Foto: Universal Music

Nová alba

Sedmé studiové album americké formace Rise Against vychází v patnáctém roce její existence. Momentálně jde o jednu z nejváženějších punkrockových kapel, která proslula svou koncertní živelností a dokonale nahranými a vyprodukovanými alby. Důkazem je i čerstvá novinka.

The Common Linnets: The Common Linnets

Foto: Universal Music

Nová alba

Teprve loni vzniklo nizozemské popcountryové duo, které tvoří zpěvačka a hudebnice Ilse DeLange a muzikant a zpěvák Waylon. Navázali spolu nejprve pouze spolupráci, aby se nakonec shodli na tom, že pod názvem The Common Linnets vydají nové album. Vypadalo to nadějně, kolekce byla přijata vlídně. Na konci května se ale kapela rozpadla, protože se Waylon rozhodl být nadále sólistou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám