Hlavní obsah

Nové knihy: Mankell, Kundera, Burian, Bolt i Placht

Právo, František Cinger

Pestrou nabídku letního čtení zahajujeme další detektivkou švédského klasika Henninga Mankella. Milan Kundera nabízí pátý svazek esejů. Oliver Burian soubor povídek. Své čtenáře si najdou knihy věnované atletu Boltovi či malíři Plachtovi. Připomínku si zasluhují i dvě knihy o příčinách a průběhu 1. světové války.

Článek

Henning Mankell:

Usměvavý muž

Nové knihy

Dobrodružný příběh komisaře Wallandera, který při výkonu služby zabije člověka a chce s prací kriminalisty skončit. Jenže příteli zabijí otce a on se rozhodne podivné smrti přijít na kloub. Je na stopě vrahovi a někdo zase pátrá po něm.

Host, přeložila Hana Švolbová, 368 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Milan Kundera:

Slova, pojmy, situace

Nové knihy

Pátý svazek esejů světoznámého prozaika a dramatika nabízí soubor krátkých zamyšlení nad lidskými situacemi, které sám zažil, o nichž psal romány, i úvahy o umění románu během uplynulých pěti století.

Atlantis, 90 stran, 146 Kč

Oliver Burian

Povídky toaletní

Nové knihy

Jedenáct povídek o přátelství i zášti, o lásce i nenávisti, o zlobě i dobru, zkrátka o životě. Prožil, zažil a zaznamenal je svěžím jazykem a bez zábran v oblasti erotických scén sám autor.

Jas, 252 stran, 229 Kč, e-kniha 169 Kč

Elizabeth LaBanová:

Esej o tragédii

Nové knihy

Příběh o zapovězené lásce a o tom, kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství. Život lidí plných vášně z pohledů těch, jichž se týká.

Host, přeložil Štěpán Hnyk, 288 stran, 289 Kč

Sean McMeekin:

Červenec 1914

Nové knihy

Renomovaný historik dokazuje, že 1. světové válce bylo možné zabránit – nebýt nepočetné skupiny státníků, kteří se v průběhu měsíce následujícího po Ferdinandově smrti rozhodli, že atentát využijí jako rozbušku k rozpoutání očekávané konfrontace evropských mocností.

CP Press, přeložili Jan Machula a Marek Pavka, 464 stran, 409 Kč

Max Hastings:

Katastrofa 1914

Nové knihy

Autor nabízí pohled na bitevní pole 1. světové války, kde se staly statisíce vojáků hračkou pro politiky a generály. Dokazuje, že největší vinu za rozpoutání konfliktu nese Německo, v jehož vleku se ocitlo Rakousko-Uhersko.

Nakladatelství Leda, přeložila Jana Jašová, 622 stran, 626 Kč

Usain Bolt:

Rychlejší než blesk

Nové knihy

Autobiografie nejrychlejšího člověka všech dob a superstar, jehož talent a charisma z něj udělaly jednoho z nejznámějších lidí planety. Kniha pro lidi, kteří nejsou fanoušky atletiky, ale zajímají je poutavé životní příběhy.

Mladá fronta, přeložil Petr Kotouš, 304 stran, 349 Kč

Otto Placht:

El Libro Mágico

Nové knihy

Vyprávění o kouzlu amazonského pralesa, jak ho prožívá malíř Otto Placht. Kaleidoskop tvorby i zážitků včetně holdu ayahuasce – jednomu z „pokrmů bohů“, který je po staletí spjat s duchovní praxí indiánských kmenů a šamani ho využívají k léčení, věštění i čarování.

Václav Dejčmar a Torst. 312 stran, 999 Kč

Bill Willingham:

Mýty 5: Trpká období

Nové knihy

Velký zlý vlk už kráčí naším světem nějakou dobu. Většinou v skrytu, ale někdy se musel zapojit do běhu historie. Nyní jde o příběhy z jeho účasti ve 2. světové válce a kromě toho se čtenář dozví, co probíhalo po pokusu nepřítele dobýt Mýtov. A pozor, Sněhurka bude rodit.

Crew a Netopejr, přeložil Ľudovít Plata, 168 stran, 439 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám