Hlavní obsah

Janáčkova filharmonie doprovodí v Paříži Annu Netrebko

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní 60. koncertní sezóna Janáčkovy filharmonie Ostrava vyvrcholí skutečně jedinečným koncertem v Paříži. Ostravský orchestr zde v sobotu 12. července vystoupí v předním evropském operním domě Théâtre des Champs Elysées s „královnou operních div počátku 21. století“ Annou Netrebko. Představení bude řídit italský dirigent Massimo Zanetti.

Foto: Profimedia.cz

Anna Netrebko

Článek

Program koncertu je věnován áriím Verdiho a jeho následovníkům z období tzv. verismu.

„S Janáčkovou filharmonií se setkávám poprvé a jsem s přístupem hudebníků velmi spokojen. Především zvuk smyčců je u ostravského orchestru na vysoké úrovni,“ řekl po zkouškách v Ostravě italský dirigent. Na pařížském pódiu doplní Annu Netrebko velmi atraktivní italský tenorista Riccardo Massi, který se představil již na mnoha významných operních scénách.

K velkým pozitivům sezóny Janáčkovy filharmonie letos jistě patří také festivalová vystoupení. Především oba koncerty v rámci festivalu Smetanova Litomyšl, ať už Symfonické tance českých skladatelů s Liborem Peškem, nebo světová premiéra hudební verze „kinoautomatu“ Smartphonie s Janem Kučerou.

Po pařížském koncertu pak ostravské filharmoniky čekají další zájezdy na podzim. Vyrazí koncertovat do Vídně, Bratislavy a na přelomu roku pak do Číny.

„V další, tedy už 61. sezóně se naši posluchači mohou těšit opět na velké hvězdy, jako tomu bylo letos, kdy v Ostravě vystoupili klavírní mágové Kirill Gerstein a Alexandr Ghindin, fenomenální klarinetistka Shirley Brill, ale i domácí umělci jako například houslisté Josef Špaček a Pavel Šporcl, trumpetista Zvolánek, hornista Přemysl Vojta a cembalistka Kateřina Chroboková,“ upozornil ředitel filharmonie Jan Žemla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám