Hlavní obsah

Mysteriózní seriál Pozůstalí řeší mizení lidí

Novinky, Stanislav Dvořák

V pondělí má českou premiéru zbrusu nový americký seriál The Leftovers (Pozůstalí), na němž se podílel mimo jiné autor předlohy seriálu Ztraceni Damon Lindelof. Začíná ve 20.00 na HBO.

Foto: HBO

Justin Theroux v seriálu Pozůstalí

Článek

Seriál byl natočen podle románu Toma Peroty. Odehrává se v malém americkém městě Mapleton, kde jednoho dne zmizí poměrně velké množství lidí. Podobně záhadně se na celém světě vypaří 140 miliónů obyvatel.

Ani tři roky poté není nic vysvětleno a lidé propadají beznaději, i když většině se nic nestalo a mohla by žít zdánlivě normální život. Mnozí propadají panice, vstupují do různých sekt. U některých převládne cynismus, u jiných náboženské blouznění.

Tísnivý příběh o městečku Mapleton je vyprávěn z pohledu náčelníka policie (Justin Theroux), jehož žena vstoupila do podivné komunity lidí, kteří odmítají mluvit. Sám se snaží udržet ve městě pořádek a zvládnout i divokou dospívající dceru, což se mu moc nedaří. Ta se mezitím potuluje po večírcích a pubertálně předstírá nezájem o všechno kolem.

V seriálu hrají také Margareth Qualleyová, Liv Tylerová, Amy Brennemanová, Carrie Coonová či Charlie Carver. Režii měli na starosti Peter Berg, který má za sebou thriller Království (2007) nebo drama Na život a na smrt (2013), a Mimi Lederová, jež natočila filmy Peacemaker (1997) či Drtivý dopad (1998).

Reklama

Výběr článků

Načítám