Hlavní obsah

Česká televize kupuje na veletrhu Pátera Browna i Taylorovou

Právo, jp

Česká televize nakupuje na veletrhu druhou řadu krimiseriálu Páter Brown s Markem Williamsem v hlavní roli, německého Kriminalistu, ve kterém charismatický vyšetřovatel řeší případy poněkud zvláštní metodologií, životopisný snímek o Elizabeth Taylorové s Helenou Bonham Carterovou či mysteriózní detektivní cyklus Top of the Lake. Děti na Déčku se dočkají pokračování série Horrible Histories – Děsivé dějiny. Uvidí i animované Dobrodružství Sáry Jane.

Foto: BBC

Helena Bonham Carterová jako Elizabeth Taylorová

Článek

V hledáčku má veřejnoprávní televize také britskou sérii Fleming: muž, který chtěl být Bondem, o životě autora, který stvořil agenta s povolením zabíjet a který sám nebyl jednoduchou osobností.

Uvedené a další zahraniční pořady Česká televize kupuje nebo jedná o koupi na veletrhu světové televizní tvorby Natpe Europe, který tento týden poprvé v historii probíhá v pražském hotelu Hilton. Veletrh Natpe se doposud většinou konal v Budapešti. Své projekty na něm prezentují všechna hlavní americká studia, jakými jsou FOX, CBS, NBC či Warner Bros. Většinou se této významné televizní akce účastní kolem 300 televizních světových stanic.

”Česká televize dlouhodobě sleduje nejnovější televizní trendy a reflektuje je ve své programové nabídce. Na tomto veletrhu se zaměřujeme na novinky v široké paletě žánrů od dokumentů přes opery, balet až po seriály a filmovou produkci,“ sdělil novinářům programový ředitel České televize Milan Fridrich. „Důležitým tématem je pro nás také prolínání televize a internetové technologie, rozvoj HbbTV aplikací, ale i nové technologické trendy typu Super HD,“ dodal Fridrich.

A co se líbí zahraničním divákům? Celosvětové jsou nyní úspěšné tzv. scripted reality, což jsou pořady vycházející z reálného děje i prostředí, ale natočené s profesionálními herci. Populární jsou i tzv. docusoapy (hrané dokumenty) o profesích. Český většinový divák však, soudě podle sledovanosti, málokdy vezme za své to, co se líbí v zahraničí. Nejedna naše televize již na akvizici zahraničních děl pohořela.

Reklama

Výběr článků

Načítám