Hlavní obsah

Režisér Trojan má hudebně-filmový festival. Přijede Koller, Ruppert i Čokovoko

Novinky, Stanislav Dvořák

S novým festivalem filmově-hudebního charakteru přichází producent a režisér Ondřej Trojan. Slavonice Fest přinese 27. - 31. července open air koncerty a filmové projekce.

Foto: Jan Šída, Právo

David Koller

Článek

Návštěvníci uvidí 31 filmů, mimo jiné úplnou novinku Miroslava Krobota, komedii Díra u Hanušovic, nebo oceňované drama Jako nikdy s Jiřím Schmitzerem. Z hudebních filmů se můžete těšit na skvělý dokument a záznam koncertu Led Zeppelin The Song Remains the Same či na dokumentární fikci Nick Cave: 20 tisíc let na zem.

Naživo zahraje 21 kapel a 6 DJů - Matěj Ruppert a Roman Holý s G Point Hunters, David Koller se svým sólovým projektem David Koller & Band, Vypsaná Fixa, Prago Union, Circus Ponorka, Jasná páka, Please the Trees, Sunflower Caravan, Vladimír Merta, Lenka Nová, Zevláky s Vojtou Kotkem, Garage & Tony Ducháček, Vojta Lavička a Gypsy Spirit, Marimba Live Drums, Beata Hlavenková, Čokovoko či November 2nd.

Foto: Petr Horník, Právo

Matěj Ruppert

„Slavonice jsou pro mě to nej, co může nabídnout léto v Čechách. Starobylé městské centrum, zázemí místních kulturních svatostánků, zvlněné přírodní scenérie, den u rybníka, v lese nebo na kole, večer na zahrádce pohodové restaurace… Mám rád film, hudbu i onu línou prosluněnou pohodičku a právě tato substance na mne nikde jinde nepůsobí tak intenzivně jako ve Slavonicích,“ vysvětlil Ondřej Trojan, proč se rozhodl pustit do nového festivalu na česko-moravsko-rakouském pomezí.

„Jsem náturou budovatel, lákají mne nové výzvy navzdory obrovské konkurenci letních festivalových akcí. Věřím, že náš festival bude hravý, přívětivý i divoký jako okolní příroda, neohraničený festivalovým plotem, svobodný, pestrý, romantický a zábavný. Diváci, kteří mají rádi můj film Občanský průkaz, mohou naživo zažít podobně společně sdílený intenzivní zážitek. To slibuju.“

Více najdete na www.slavonicefest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám