Hlavní obsah

Lucii v Bratislavě posílila Lenka Dusilová. Do Čech kapela veze hity a skvělou podívanou

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Lucie odehrála ve čtvrtek večer v Bratislavě druhý koncert ze svého halového turné. Podívat se přišlo deset a půl tisíce diváků, takže po součtu s návštěvou na pondělním vystoupení v Košicích jich na Slovensku přišlo na sedmnáct tisíc.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Koncert dostal skvělou atmosféru hned od začátku.

Článek

V bratislavské hokejové hale se setmělo krátce po dvacáté hodině a na pódiu rozezníval činely bicí soupravy osamocený Adam Koller, syn zpěváka Davida Kollera. V následujících minutách se měl stát hlavním bubeníkem kapely, v níž si jeho táta už před časem uzmul post jednoho z frontmanů a svou práci za bicími přenechával na koncertech i jiným muzikantům.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Lucie dosud na tak velkém pódiu na turné nehrála.

David Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák za okamžik vyjeli zdviží z hlubin pódia. Gestem pozdravili diváky a koncert odstartovali písničkou Amerika. Tou, kterou měli za dvě hodiny spolu s hostující Lenkou Dusilovou vystoupení uzavřít.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Nálada v hale byla výborná. Lucie zpívala samé hity.

Poté naservírovali Pohyby i Danielu a vystoupení nabíralo provozní teplotu. Před skladbou Lucie vyvezla zdviž na scénu smyčcové kvarteto, které se později ještě vracelo a svou hrou dávalo vybraným písničkám melancholický punc.

Jiskry, konfety i oheň

Koncert Lucie v Bratislavě byl charakteristický tím, že měl spád. Kapela omezila komunikaci s publikem na minimum a namísto toho sázela na kouzlo a popularitu svých písniček, k nimž po mnoha letech naživo přidala i starší skladbu Nech to stát.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Pro členy kapely nebyl problém rozezpívat i diváky.

Na promítacích plochách za pódiem to vypadalo interesantně. Bylo to dáno velkým prostorem, který zaujímaly, a bezesporu též obsahem, v němž se střídaly záběry z dění na pódiu, animace i další doprovodné obrázky.

Tak obrovské pódium, s nímž Lucie na turné vyjela, se u českých skupin obvykle nevidí. Létaly na něm též jiskry, při Medvídkovi stříbrné konfety a při Ohni dominovaly ohňové sloupy, které se vztyčovaly do výšky z několika míst na pódiu.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Skupina Lucie předvedla skvělou show.

Všichni si koncert užili

Písničku Sen přišla s kapelou zazpívat Lenka Dusilová a v tu chvíli jako by koncert vstupoval do velkého finále. Přitom byl teprve v polovině. Lucie nicméně prezentovala jeden hit za druhým, což je úkaz, kterým se u nás může chlubit málokdo. Zazněly Kengi, L’aura, Zkamenělý dítě, Šrouby do hlavy, Panic, Černí andělé, v přídavku i Troubit na trumpety by se nám líbilo či Krev a r’n’r.

V bratislavské hale byl skvělý a mocný zvuk, pódium působilo majestátním dojmem a nálada byla výborná. Sedící diváci na ochozech si začali brzy stoupat, aby s ostatními tančili a zpívali s kapelou. Na té bylo zase znát, jak si okamžiků s nimi užívá.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Lucie v Bratislavě.

Do Čech, kde své turné začne v neděli v Ostravě, veze hity, výtečnou podívanou, kvalitní zvuk, dobrou koncertní formu a prý i hydraulické efekty, které v Bratislavě z bezpečnostních důvodů daných provozovatelem haly předvést nemohla.

Lucie
Slovnaft Arena, Bratislava, 29. května

České koncerty Lucie

1., 2. 6. Ostrava, ČEZ Arena

4., 5. 6. Brno, Kajot Arena

10., 11., 12. 6. Praha, O2 arena

26. 6. Plzeň, Lochotín

5. 7. Rock for People

Reklama

Výběr článků

Načítám