Hlavní obsah

Fresh Film Fest se letos zaměří na nové technologie ve filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Fresh Film Fest, který mapuje tvorbu studentů a začínajících filmařů, se letos zaměří na nové technologie ve filmu, motto proto zní „Krásné nové světy” podle literární klasiky Aldouse Huxleyho. Proběhne v pražských kinech od 17. do 21. září.

Foto: Fresh Film Fest

Diváci Fresh Film Festu

Článek

„Natáčejí se filmy, kde se počítačovou technologií dotvářejí celé lokace a současně je možné vzít si jen foťák nebo mobil a stvořit film i bez rozpočtu a štábu. Otevírá to úplně nové možnosti a sféry kinematografie. Jako když se otevřou hranice a vy najednou můžete jet, kam chcete. Záleží na tom, co tam chcete dělat, a kolik invence si dáte do kufru,” řekl umělecký ředitel Fresh Film Festu Jan Stehlík.

„Kromě hlavní sekce s tématem Krásných nových světů festival nabídne mezinárodní soutěže celovečerních debutů a studentských filmů, oceněné debutové filmy za poslední rok, poctu výrazné filmařské osobnosti, experimentální program, nová media, workshopy, master classy, koncerty a výstavy,” doplnil Jiří Sedlák.

Nejúspěšnější snímky z minulých ročníků budu znovu promítnuty v Americkém centru v Praze - 13. května snový film o létě z arizonského předměstí Pavillon (Cena za nejlepší film sekce Fresh Generation 2012), 27. května drama z nápravného zařízení pro mladistvé Coldwater (Cena diváků 2013) a 28. května křehký příběh o konci dospívání dvou bratrů Hide your smiling faces (Zvláštní uznání v sekci Fresh Generation 2013). Podrobnosti najdete na www.freshfilmfest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám