Hlavní obsah

Hvězdami Votvíráku Chinaski a Tata Bojs, na Hip Hop Kempu Rapsody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní hudební festivaly Votvírák a Hip Hop Kemp odhalují své programy. Hvězdami Votvíráku, který se koná od 13. do 15. června ve středočeských Milovicích, budou Chinaski a Tata Bojs. Hip Hop Kemp 21. až 23. srpna v Hradci Králové přivítá například Onyx, Rapsody nebo Rasmentalism. Na obou akcích se objeví Prago Union.

Foto: Právo - Milan Malíček

Chinaski

Článek

Votvírák, multižánrový festival zaměřený převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů, se tradičně uskuteční na letišti Boží Dar v Milovicích. „Letos své vystoupení na festivalu zopakuje kapela Chinaski, která hrála v Milovicích naposledy v roce 2012 před kotlem tisíců nadšených fanoušků. Skvělé premiérové vystoupení kapely Tata Bojs nás i návštěvníky loni nadchlo natolik, že i letos přivítáme Tata Bojs ve velkém stylu a show zopakujeme,” uvedla za organizátory Votvíráku Martina Jablanovská.

Dodala, že mezi účinkujícími nebudou chybět Visací zámek, Škwor, Arakain a slovenští DESmod. Mladší návštěvníky potěší objev roku Adam Mišík. Hiphopová scéna nabídne například Sodomu Gomoru, Orion, Ektor, Prago Union, Moozu, Android Asteroid, Tafrob a další.

Foto: Android Asteroid

Android Asteroid ve studiu

Hip Hop Kemp 2014, který se již potřinácté bude konat v hradeckém Festivalparku, nabízí interprety z domácího, evropského i světového hip hopu. Tím nejznámějším je letos zatím americká kapela Onyx, která prorazila již svým debutovým albem Bacdafuckup v roce 1993 a fanouškům přiveze hity jako Slam, Onyx Is Here nebo Bichasniguz.

Zajímavým hostem bude šestadvacetiletá Američanka Rapsody, kterou mnozí hiphopoví kritici považují za nejlepší současnou rapperku. Evropský hip hop budou reprezentovat polští Rasmentalism, kteří loni vydali desku Za lodi na Heroda, nebo německý rapper Samy Deluxe. Tuzemské hiphopové hvězdy Prago Union na festivalu předvedou živou show s hudebníky vystupujícími pod názvem Champion Sound.

Reklama

Výběr článků

Načítám