Hlavní obsah

Génia Antonína Dvořáka přijedou uctít Mehta či Fedosejev

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha nalákal do metropole světové hvězdy kategorie A. Od 8. do 22. září přijedou například Izraelská filharmonie v čele se Zubinem Mehtou, Velký symfonický orchestr P. I. Čajkovského s Vladimirem Fedosejevem, elitní výběr členů Vídeňské a Berlínské filharmonie a Komorní orchestr Vídeň-Berlín.

Foto: Oded Antman/DvořákovaPraha

Zubin Mehta

Článek

„Sólistům vévodí klavírista Krystian Zimerman, podle mnohých nejvýznamnější klavírista současnosti, který v Praze nevystoupil dlouhých 33 let, či fenomenální houslový virtuos Vadim Repin,” upozornila za pořadatele Silvie Marková.

„Rezidenční orchestr Dvořákovy Prahy Česká filharmonie v čele s Jiřím Bělohlávkem přispěje vzorovým provedením 3., 5. a 7. symfonie Antonína Dvořáka a provedením všech tří instrumentálních koncertů, přičemž houslový koncert v podání Josefa Špačka festival Dvořákova Praha v Roce české hudby slavnostně otevře. Poprvé je kuratelou komorního programu pověřen významný interpret, jímž je letos violoncellista Jiří Bárta, který přizval ke spolupráci věhlasné hráče od Vadima Repina po Kvarteto Ebène,” dodala.

Na Dvořákově Praze zazní jak nejslavnější skladby, tak i málo známé rarity. Nezapomnělo se ani na jeho pokračovatele. Za lahůdku letošního programu lze považovat novodobou premiéru Dvořákovy první opery Alfred v koncertní verzi.

Vstupenky a další informace najdete na www.dvorakovapraha.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám