Hlavní obsah

Nové knihy: Lipsonová, Wilsonová, Indridason, Scanlanová a Oku

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čele novinek tohoto týdne je román finské prozaičky Katri Lipsonové, který pojednává o životě v Československu v druhé půli 20. století. Americká hvězda světového komiksu G. W. Wilsonová nabízí fantaskní román a německá prozaička Anne Gesthuysenová zase příběh tří stárnoucích žen, bilancujících své vztahy i celé životy. Nádavkem nový komiks Hiroji Oka.

Článek

Katri Lipsonová:

Zmrzlinář

Nové knihy

Román zasazený z velké části do Československa čtyřicátých až počátku devadesátých let 20. století nabízí vedle ojedinělého čtenářského zážitku i pohled zvenčí na nás, na naše nedávné dějiny či kulturní dědictví.

Argo, přeložil Vladimír Piskoř, 268 stran, 298 Kč

G. Willow Wilsonová:

Alif, neviditelný

Nové knihy

Fantaskní román spojuje razanci západního technothrilleru s imaginací orientálních pohádek. Dílo dokončené v dramatickém čase arabského jara je napínavým dobrodružným příběhem, ale také vynalézavou politickou alegorií doby, ve které žijeme.

Paseka, přeložil Michal Prokop, 376 stran, 299 Kč, e-kniha 149 Kč

Anne Gesthuysenová:

Jsme přece sestry

Nové knihy

Tři sestry se setkávají na oslavě stých narozenin jedné z nich, moralistky Gertrudy. Živelná Katty, kterou má Gertruda i v jejích čtyřiaosmdesáti letech sklony vychovávat, i klidná Paula, která jim musí dělat smírčího soudce. Všem je společná stejná umíněnost i smysl pro humor.

Host, přeložila Helena Smolaková, 384 stran, 299 Kč, e-kniha 169 Kč

Arnaldur Indridason:

Chlad

Nové knihy

Aniž by si vzal komisař Erlendur dovolenou, odcestuje do Východních fjordů – do místa, kde prožil dětství a kde se jeho malý bratr ztratil ve sněhové bouři. Před několika desítkami let se tam ztratila i mladá žena, jejíž tělo se nikdy nenašlo. Komisař se rozhodl její zmizení objasnit.

Moba, přeložil František Ryčl, 276 stran, 299 Kč

Patricia Scanlanová:

Město dívek

Nové knihy

Příběh tří mladých žen žijících v prostředí ovlivněném katolickou morálkou a neuznávající rozvod či svobodné mateřství, žen, které se musejí vypořádat se všemi problémy, jež jim přináší život, a právě v těch nejtěžších okamžicích oceňují moc vzájemného přátelství.

BB art, přeložila Lucie Nová, 312 stran, 299 Kč

Frances Simonová:

Darebák David

Nové knihy

Veselé příběhy nenapravitelného darebáka Davida, jeho vzorného bratříčka Vítka, jejich zoufalých rodičů a dalších dětí.

BB art, Gisela Kubrichtová, 216 stran, 199 Kč

Hiroja Oku:

Gantz 3

Nové knihy

Kei a jeho přátelé se po příliš krátkém odpočinku vrací do staré známé místnosti, kde se setkávají s novými nedobrovolnými účastníky Gantzovy tajemné hry. Kolik nováčků tentokrát přežije setkání s nepřítelem? A jak si povede Kei a jeho ostřílení kolegové?

Crew, přeložila Anna Křivánková, 224 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám