Hlavní obsah

Satan, VHS, Troška a Van Damme, festival filmových úchylností přichází

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival otrlého diváka už opět klepe na dveře. V Praze si recesisté užijí v kině Aero 4.-9. března a v Brně v kině Scala 13.–14. března. Festival letos slaví desáté narozeniny.

Foto: otrlydivak.cz

Podivný film z 80. let Smrtelná kořist patří podle organizátorů k lahůdkám.

Článek

„Budeme zaříkávat božstva padesátkových sci-fi naivit, sedmdesátkového artistního porna, osmdesátkových akčních nesoudností, moderních giallo reinkarnací, nadčasových spirituálních úletů i věky přesahujících zvrhlostí. Snad je naše obětiny potěší, aby nad námi držela ochrannou ruku do dalších desetiletí,“ sdělil jeden z  dramaturgů festivalu, Jiří Flígl.

Kino Aero bude během festivalu tematicky vyzdobeno a místo titulků se můžete těšit na „genderově vyvážené simultánní překlady“ do sluchátek.

Pomeje v kultovním béčku

V programu jsou samé lahůdky, směs starších i nových hororů, erotických filmů a dalších béčkově podivných záležitostí. Pořadatelé doporučují „kultovní“ film Smrtelná kořist (Deadly Prey) Davida A. Priora, uváděný s původním dabingem z českého VHS vydání v režii Zdeňka Trošky. Postavu Mika Dantona namluvil proslulý Jiří Pomeje.

„Klíčová slova letošního Otrlce jsou: Satan, VHS, Jean-Claude Van Damme, David A. Prior, motorovky, luchadoři ve světě mrtvých, pojídání zvratků i výkalů, ektoplazma, tromorganické potraviny, vraždící popcorn, kladivo, giallo, kalcinátorové paprsky smrti a Zdeněk Troška,“ shrnuje dramaturg Antonín Tesař.

Podrobnosti ke všem filmům najdete na www.otrlydivak.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám